Guldhornene hylder klassikeren: Tarteletter

På Café Guldhornene er tarteletten stjernen, og festivalen er en tradition.

Artiklens øverste billede
Guldhornene fejrer tarteletterne med en festival. Adobe Stock Foto

Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og find Århus Onsdag på listen for at tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Café Guldhornene afholder hvert år Tartelet Festival i kælderen, for at hylde den klassiske danske ret.

På Guldhornene er tarteletten stjernen og festivalen er en tradition, som gentages hvert år. Det er intet mindre end den festligste uge på året hos Café Guldhornene.

Man kan deltage en enkelt dag, eller købe partoutbillet, så man kan tartelet-fest fire dage i streg.

Caféen er opkaldt efter det danske danefæ Guldhornene, der i 1800-tallet blev et dansk nationalsymbol. Hornene blev fundet ved Gallehus ved Møgeltønder i henholdsvis 1639 og 1734.

Det er omtrent på samme tid, som da tarteletten gjorde sin entré i historien. Det skete i 1600-tallet. Dengang fandtes de såvel med salt som med sødt indhold.

Ordet tartelet kommer af det franske tartelette, som betyder en lille tærte. Den optræder første gang hos Carl Müller i hans kogebog fra 1785, her kalder han en ret af butterdej med syltetøj for “tourteletter”. Caféen serverer den dog i sin sædvanlige danske form, med høns i asparges.

Det sker 20.-24. oktober, hver dag fra klokken 18, på Café Guldhornene i Klostergade 28 i Aarhus. Få mere info og find din billet her.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen