Juldamperen er tilbage

Lastet med oplevelser for store og små.

Artiklens øverste billede

Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og find Århus Onsdag på listen for at tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Juldamperen sejler traditionen tro julehavnerundfarter i Aarhus, og der sejles flere gange dagligt indtil juleaften.

Skibet er indrettet til lejligheden med masser af lyskæder og hygge ombord, og løbende gennem november måned stiger ”julebarometret”, indtil det når 60 kilo julepynt på de to dæk.

Når skibet sejler afsted på turen, har mørket sænket sig over det oplyste skib, og man vil opleve en helt magisk atmosfære rundt i havnebassinerne og rundt om Aarhus Ø. Der er hængt lyskæder op i lejlighederne, som oplyser byen fra vandsiden. Helt magisk bliver det, når skibet sejler ind i Lystbådehavnen og alle lysene i skibenes master kaster et smukt skær ud over vandet.

Oplevelsen er krydret med julemusik, som gradvis stiger i takt med julebarometret. Derudover vil guider ombord fortælle mange af de spændende historier, der knytter sig til Aarhus set fra vandsiden. Der vil også være fortællinger om havnens historie, den nye arkitektur som skyder op i havneområderne og plads til sømandshistorier. Guiderne lover, at langt over 80 procent af historierne er sandfærdige.

Jazz- og Blues Boat

Hver fredag påmønstrer nogle af byens bedste Jazz musikere Juldamperen, som i samme anledning forvandler sig til Jazz Boat. Kendte og legendariske navne gæster skibet, såsom Jens Klüver, Esben Tjalve, duoen Jens Christian Kwella og Peter Friis og ikke mindst Danish Music Awards vinder Nikola Bankov. Som noget helt nyt og med verdenspremiere introduceres Blues Boat hver lørdag aften. Her kan man møde The Deal. Det er muligt at nyde et glas under sejladsen og de sprøde toner fra toppen af den aarhusianske musikscene. Medens musikerne hviler fingrene fortælles en anekdote eller to om det, skibet passerer.

Skibet afgår fra nordsiden af DOKK1.

gs

Læs også

Del artiklen