Kronprins Frederik åbner Sport-og Kulturcampus i Aarhus

Der bliver guidede ture, koncerter, dans, suppe, cirkus og juleeventyr for alle, når det nye campus i Gellerup åbner. Kronprins Frederik kigger også forbi.

Artiklens øverste billede
Kronprins Frederik kommer igen til Aarhus for at være med til en festlig åbning Sidst var det den nye arkitektskole på Godsbanen, og nu vil han slå dørene op for det nye bibliotek, bevægelseshus, kunstgræsbane og samlingshus i Gellerup. Foto Rikke Kjær Poulsen
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Der hamres og bankes i disse dage i det nye Sports- og Kulturcampus i Gellerup, som skal stå fint og færdigt 8. december.

Kronprins Frederik kommer for at klippe den røde snor og erklære det nye kultur- og sportscentrum for åbent.

Men åbningen er ikke kun for de royale - hele Aarhus er inviteret med fra klokken 15.30.

Man skal medbringe et opdateret coronapas og kan så komme med på en guidet tur, opleve koncerter, se dans, trykke gavepapir, være med til popup-bevægelse, smage gratis suppe fra forskellige kontinenter, se cirkus og høre juleeventyr.

Bevægelse, fordybelse og samtale

Aarhus Kommune håber, at hele borgere fra hele byen vil bruge de nye muligheder, som spænder bredt fra fordybelse i den gode bog, til samtale og masser af motion.

Sports- og Kulturcampus’ 7.500 kvadratmeter er tegnet af Schmidt Hammer Lassen Architects og er placeret et stenkast fra City Vest, Bazar Vest og Blixens.

Det består af to bygninger – Bevægelseshuset og Biblioteket/Samlingshuset – samt Verdenspladsen, der ligger mellem bygningerne. Dertil kommer en udendørs kunstgræsbane og det kommende nye Familiebad.

I bevægelseshuset er der klatring, cirkusinspireret bevægelse, gøgl, artisteri, dans, musik og meget mere. De faste aktører er Aarhus Klatreklub, FGU Midtby, Cirkus Tværs og Fodboldklubben ACFC.

Biblioteket og Samlingshuset er en fælles bygning på 1500 kvadratmeter, der rummer både Gellerup Bibliotek, Beboerhuset, Gellerup Art Factory og Lokalhistorisk Arkiv.

Verdenspladsen vil også komme til at summe af liv året rundt med forskellige aktiviteter.

Glæde over royalt besøg

Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune glæder sig over den royale opbakning til deres projekt: Sports- og Kulturcampus i Gellerup.

»Det er altid en stor glæde at opleve den kongelige families interesse i Aarhus. Det nye Sports- og Kulturcampus er et vigtigt element i den store omdannelse af Gellerup, som vi har arbejdet på de sidste ti år. Med Kronprinsens deltagelse bliver åbningen ekstra særlig,« siger borgmester Jacob Bundsgaard.

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.