Grimfest gennemføres: Trækker på coronaerfaringer fra sidste år

Artiklens øverste billede
I fjor spillede Tim Christensen på Grimhøjgaard til en af i alt 19 De Grimmeste Aftner. Grimfest vil bruge erfaringerne herfra ved årets festival, som kan gennemføres med 2.000 gæster. Arkivfoto

Der bliver fest, farver og masser af ny musik på en gård ved Brabrand til sommer.

De udmeldte restriktioner om publikumsbegrænsning er ikke det store problem for Grimfest, som skal finde sted i dagene den 29.-31. juli.

»Vi har normalt 2.000-3.000 deltagere til Grimfest, og med en grænse på 2.000 kan festivalen stadig gennemføres. Det er vi meget taknemmelige for – særligt i lyset af at så mange andre af vores kolleger har måttet aflyse i år,« fortæller produktionsansvarlig Ellen Madsen.

En række partier i Folketinget har aftalt, at der maksimalt kan være 2.000 gæster til musikarrangementer i det fri inden den 1. august, og derefter er grænsen 5.000. Desuden gælder der også krav om coronapas, sundhedsplaner og afstand, som betyder, at publikum skal inddeles i sektioner a 200 personer.

Folk bliver så glade, når de konstaterer, at den er god nok. Der bliver noget musik i år.

Ellen Madsen, produktionsansvarlig, Grimfest

Koncert i små grupper

Men her kan Grimfest-arrangøren trække på erfaringerne fra sidste års musikalternativ, hvor der i stedet for en festival blev afholdt 18 koncerter under titlen De Grimmeste Aftner. Her var der hver gang i alt plads til 500 siddende gæster, som ikke måtte blande sig, men skulle blive sammen med personer, de kendte. Udskænkningen skete fra rullende barer – trillebøre med drikkevarer og snacks – så folk ikke bevægede sig rundt.

»De Grimmeste Aftner var et koncept, vi udviklede i 2020 for at kunne overholde sidste års coronarestriktioner. Fordi vi allerede har gjort os en masse gode erfaringer, føler vi os ret sikre på, at vi kan give vores gæster en god og sikker oplevelse.«

Musikprogrammet for koncerterne er på plads og tæller blandt andre kunstnere som Steen Jørgensen, Kristian Leth og det lokale metalrockband Bersærk. Til gengæld er der endnu ikke kommet meget ud om musikken til Grimfest.

»Det bliver fedt«

»Der er vi stadig meget hemmelighedsfulde,« indrømmer Ellen Madsen.

»Men vi er godt i gang med at få lavet kontrakterne og sat de sidste detaljer på. Men jeg tør godt afsløre, at det bliver fedt.«

Grimfest og andre mindre festivaler burde kunne vælge og vrage blandt musikere og bands, når så mange festivaler aflyser, men sådan forholder det sig ifølge Ellen Madsen ikke helt.

»Måske er der flere muligheder på grund af de store festivalers aflysning, men Grimfest har meget fokus på upcoming kunstnere. Selvfølgelig har vi altid nogle store, kendte navne på plakaten, men vi vil også gerne præsentere det nye,« fortæller hun.

Tre dage for 750 kroner

Adgangen til Grimfest koster 750 kroner, og trods det lave udbud er der stadig billetter til salg. Men mange ringer, lige inden de trykker betal, betror Ellen Madsen.

»Folk har under coronakrisen lært, at det er klogt lige at dobbelttjekke, inden man køber billet til et arrangement. Så der er stor aktivitet ved telefonerne. Og folk bliver så glade, når de konstaterer, at den er god nok. Der bliver noget musik i år.«

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.