Det Turkise Telt overtager spillestedet Vester Allé 15

Byrådet har besluttet, at Det Turkise Telt fremover skal drive spillestedet Vester Allé 15 på det nuværende Atlas.

Artiklens øverste billede
Det Turkise Telt har tidligere spillet til forskellige events i Aarhus. Her fra Roots & Hybrid Festival i Godsbanens Rå Hal under Spot Festival. Foto: Mads Christensen.

Det Turkise Telt rykker ind på spillestedet Vester Allé 15, der hidtil har gået under navnet Atlas.

Ved onsdagens byrådsmøde blev det besluttede, at foreningen får ansvaret for at drive spillestedet frem til 2024. Spillestedet skal fungere som et honorarstøttet spillested med en mangfoldig musikprofil med plads til jazz, folk og world music.

»Det er en fantastisk nyhed for alle musikelskere. Det Turkise Telt er en erfaren aktør, som både kender byen og samtidig er med til at udfordre og udvide musikscenen med inspiration fra hele verden. Spillestedet skal være med til at give nye talenter en scene at udfolde sig på. Det er vigtigt, at Aarhus fastholder sin position som kraftcenter for musik udenfor hovedstadsområdet - ikke mindst når Aarhus i 2022 skal være Music City,« siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad (R) i en pressemeddelelse.

Det er vigtigt, at Aarhus fastholder sin position som kraftcenter for musik udenfor hovedstadsområdet - ikke mindst når Aarhus i 2022 skal være Music City

Rabih Azad-Ahmad (R), rådmand for Kultur og Borgerservice

Det blev med det seneste budgetforlig besluttet, at der skulle træffes en politisk beslutning om Atlas’ fremtidige organisering både økonomisk, strukturelt og indholdsmæssigt med henblik på at skabe en tilfredsstillende organisation til at drive spillestedet.

Fire ansøgere

Det Turkise Telt var en af i alt fire ansøgere, der ønskede at drive spillestedet. De fire ansøgninger er blevet gennemgået af et bedømmelsesudvalg bestående af Niels Christian Linde Simmelsgaard fra Aarhus Kommunes Musikudvalg, Rikke Andersen fra Fermaten i Herning og Martin Røen Hansen fra Godset i Kolding. Det uafhængigt bedømmelsesudvalg har vurderet de indkomne ansøgninger og har indstillet, at Det Turkise Telt frem til udgangen af 2024 skal drive spillestedet.

Det Turkise Telt har også spillet til Aarhus Festuge. Foto:

»Vi er stolte og begejstrede over, at vores visioner og idéer har lagt grundlaget for denne beslutning. Med vores selvdøbte Roots&Hybrid-profil som rettesnor vil vi etablere os som en fri, engageret og eksperimenterende scene, der udforsker og udvider såvel vores kunstneriske virke som rammerne og rollen for det moderne spillested. I tæt slægtsskab med Aarhus’ talentfulde og farverige vækstlag vil vi rodfæste vores ønske om en by, der hænger sammen på tværs i et helårsaktivt hus centreret om nysgerrighed, fordybelse og fejring. I synergi med vores eksisterende aktiviteter vil vi skabe et musikalsk hjem for mødet mellem det trygge og det ukendte, det folkelige og det progressive, og en base hvorfra nye musikalske landskaber og kulturelle muligheder kan vokse frem og inspirere vidt og bredt. Med åbne ører og åbne døre går vi til opgaven ydmygt og ambitiøst,« lyder det samstemmende fra Thomas Beyer og Baris Citirikkaya, der udgør Det Turkise Telts daglige ledelse.

ksa

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.