De vilde tressere set fra en ung mand på fjordkanten

Karsten Andersen fra Uggelhuse er aktuel med sin første roman.

Artiklens øverste billede
Med ”Drømmefiskeren” får Karsten Andersen sin debut som romanforfatter. Privatfoto

»Nu er jeg jo et barn af tresserne og halvfjerdserne. Min tanke har været – ja,. I mange år – at kunne skrive en roman om, hvordan det var at vokse op som ungt menneske i de år«.

Sådan lyder den korte forklaring fra Karsten Andersen om hvorfor han nu er aktuel med et nyt bogværk derude fra fjordkanten i Uggelhuse.

Titlen på bogen er ’Drømmefiskeren’ som er lidt af en genre-skift for Karsten, der af mange mest er kendt som ”sivskomanden fra Uggelhuse” - og på skriverfronten som forfatter af flere bøger, hvor det mest er naturen, jagten og livet på fjorden, der har været omdrejningspunktet.

Optimisme og lyssyn

Dog med enkelte afstikkere i både digte og litteratur, der også ser på livet fra den lyst mere dystre og mørke side.

Med ’Drømmefiskeren’ der på alle måder tale om et værk, der i bund og grund oser af optimistiske og en lys opfattelse at tilværelsens mange muligheder i det hele taget.

»Min person i den nye bog er et ungt menneske – nej, det er ikke mig selv – men naturligvis er der dele af mig selv og mine omgivelser, der også er i spil som inspiration,« fortæller Karsten Andersen.

En verden i opbrud

Karsten Andersen fortæller, at hans hovedperson arbejder på at finde en plads til sig selv i det voksenliv, der er lige på trapperne.

Og det i en tid efter ungdomsoprøret, protesterne mod Vietnamkrigen, Nixon i USA og Fællesmarkedet - og i det hele taget en verden, der på mange måder er i opbrud.

Også i den lille verden, hvor bogens hovedperson, lever sit ungdomsliv.

»Bogen handler om et lidt kejtet ungt menneske, der har en masse drømme om alt muligt mærkeligt, men har svært ved at finde ud af hvordan han skal agere i den her nye, vilde og måske lidt voldsomme verden,« uddyber forfatteren.

Flere års tilløb

Om fortællingen i bogen beretter Karsten Andersen, at han har forsøgt at skabe en lidt skæv familie med mange måder at gøre tingene på.

»Jeg har ønsket at skue slutningen af tresserne og starten af halvfjerdserne på en humoristisk måde med den nye musik, det lange hår og piger der stiller sig op uden BH,« siger Karsten Andersen.

Som forfatter udi den her lidt nye genre har han taget mange års tilløb, men nu skulle det så være.

Og det på en tid i hans karriereliv, hvor han er ved at drosle ned som folkeskolelærer og efter sommerferien kun er tilknyttet Auning Skole i et begrænset antal ugentlige timer.

Den ekstra fritid han henter hjem har han tænkt sig at bruge en god del af på skriveriet. Gerne med en ny bog hvert år.

Til efteråret er der da også allerede en ny udgivelse på trappen. Og her er Karsten Andersen med ’Krikandedammen’ tilbage på fjorden, naturen og tilværelsen som jæger, som han kender så godt og på alle måder er fortrolig med – også i at delagtiggøre sine læsere i.

Denne gang med hele 21 noveller, der sætter jægerlivet i firserne – før og efter – lidt i perspektiv i en coronatid - hvor forfatteren også har været lukket ned og ikke kunnet deltage i de sædvanlige jagter rundt omkring i landet.Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.