Stig Grenov kandidat til regionsrådsvalget for Kristendemokraterne.

Stig Grenov kandidat til regionsrådsvalget for Kristendemokraterne.

Aktiv dødshjælp afliver menneskeligheden

Af Stig Grenov, kandidat til Region Hovedstaden for Kristendemokraterne:
Det er regionsmedlemmernes menneskesyn, der ligger til grund for deres politiske prioriteringer. Som kandidat til rådet vil jeg derfor arbejde for aktiv livshjælp, gennem en styrkelse af hospicearbejdet og større viden om hvorledes man kan lindre døendes smerter.

Der er en afgrund til forskel på at lindre smerter hos en døende, således at et menneske kan tage værdigt afsked med denne verden, og til at give en dødssprøjte med det erklærede formål at slå et medmenneske ihjel. Kristendemokraterne tager derfor stærkt afstand fra at fremme aktiv dødshjælp.

De tilfælde, hvor døende mennesker har lidt i den sidste tid af deres liv, skyldes manglende viden omkring behandling af døende fysisk så vel som psykisk.

Når raske borgere føler sig tiltalt af aktiv dødshjælp, er det netop begrundet i frygten for et smertefuldt endeligt. Spørgsmålet er hvordan de vil forholde sig, når de står i den konkrete situation.

Et samfund med aktiv dødshjælp ender med at give mennesker værdi efter hvor meget de kan bidrage til samfundet – alternativt hvor lidt de ligger samfundet til last.

Gamle og syge vil føle, at de er en byrde for familien og samfundet. Den svage og døende får derfor et 'frit' valg om at gøre kort proces, så vi andre kan leve videre.

KD modsætter sig, at gamle bliver betragtet som ting uden værdi. Vi giver mennesker en værdig afslutning på livet. Afhjælp smerterne – men fri os fra et samfund, hvor lægeløftet ved lov må brydes.

Publiceret 19 October 2009 06:30