Toyotas avancerede og miljøvenlige dieselpartikel- og kvælstofkatalysator (D-CAT) indtager i perioden fra 1. marts til 18. marts den

Toyotas avancerede og miljøvenlige dieselpartikel- og kvælstofkatalysator (D-CAT) indtager i perioden fra 1. marts til 18. marts den "niende scene" i Dansk Design Center i København.

Toyota i Dansk Design Center

- Sætter forkus på miljøvenlig teknologi på temaudstillingen Facination of Transportation

I perioden fra den 1. til den 18. marts indtager Toyota den "niende scene" i forbindelse med Dansk Design Centers temaudstilling Fascination of Transportation – 50 års bedste bildesign. Toyotas fokus er på miljøvenlig teknologi, og udstillingens gæster vil bl.a. blive præsenteret for Toyotas effektive D-CAT-katalysatorsystem der, som det eneste katalysatorsystem, effektivt fjerner udledningen af både de miljø- og sundhedsskadelige partikler og kvælstoffer fra dieselmotorer. Da Toyota generelt betragtes som den bilproducent, der er længst fremme i udviklingen af moderne og miljøvenlige teknologier, var det naturligt for Dansk Design Center at overlade den "niende scene" til Toyota og på den måde give mærket mulighed for at vise, hvor langt man i dag er kommet med bæredygtige teknologier, som allerede er i serieproduktion og sælges på diverse markeder herunder i Danmark. På "niende scene" kan man også tilegne sig viden om en anden af Toyotas miljøvenlige teknologier, nemlig hybridteknologien, der vinder større og større udbredelse i hele verden. Alene i USA solgte Toyota og Lexus i 2006 næsten 200.000 biler med hybridteknologi. I Europa steg salget af hybridbiler sidste år til over 36.000, hvoraf 23.000 var familiebilen Toyota Prius, der bl.a. udmærker sig ved at have et gennemsnitligt benzinforbrug på 23,3 km/l og en gennemsnitlig udledning af CO2 på bare 104 g/km. Toyota har stor fokus på design og udvikling af miljørigtige biler, og selvom verdens mest succesfulde bilfabrik lige nu satser alt på produktion og videreudvikling af hybridteknologien, afsættes der samtidig mange ingeniørkræfter til udvikling af helt nye teknologier, der i fremtiden skal hjælpe med til at nedbringe de miljømæssige konsekvenser af et fortsat stigende antal biler på vejene.

Publiceret 21 February 2007 09:58