Fotos: Brita Fogsgaard

Fotos: Brita Fogsgaard

Ingen jul uden Kaptajn Bimse

Årets juleforestilling frit efter Bjarne Reuter - kan ses på Teater Vestvolden

Bjarne Reuters fantasirige og vidunderlige univers danner rammen om denne familieforestilling for de små. Forestillingen er på turné rundt i Danmark, men lander igen på Teater Vestvoldens egen scene på Høvedstensvej 47-49 på søndag den 9. december kl. 15.00. Bent Nørgaard har dramatiseret og iscenesat historien baseret på Bjarne Reuters børnebog om Kaptajn Bimse og alle vennerne. Teater Vestvolden har produceret "Kaptajn Bimses Jul" med skuespillerne Anja Owe, Tom Jacobsen og Pierre Miehe-Renard i de forskellige roller. Foruden Kaptajn Bimse, Goggeletten og pigen Anna møder vi på scenen også andre figurer; nogle små, nogle meget store, nogle 'lidt stille' andre meget levende. Scenografen Kirsten Victoria Lind har skabt et farverigt og eventyrligt univers til historien, og hun har kreeret kostumer og forklædninger så vi både møder 'en levende bamse' og 'en kanin, der kan vippe med ørerne'. Lars Fjeldmose har skrevet musik til forestillingen og flere af sangene kan nemt gå hen og blive et hit hos børnene. Der bliver således både noget magisk, noget visuelt og noget musikalsk at glæde sig til. Stykket handler om Anna, hvis humør er på nulpunktet, fordi Bamse Johnson er blevet syg op til jul. Han har fået 'bamsuenza'. Men så dukker Kaptajn Bimse og hans snøvlende andenpilot, Goggeletten op i deres vidunderlige flyvemaskine Zanzibar. Sammen sætter de kursen mod Odsherred for at finde Bøverniklen, som bor ensomt i en grøft. Anna mener ikke, at han skal fejre jul helt alene. De mellemlander hos Fedtegreven, og her er der travlt med juleforberedelser og madlavning. Kaptajn Bimse tryller og ved Annas hjælp overvinder Fedtegreven sin paniske angst for spøgelser. Derhjemme forsøger Goggeletten at lære den fummelfingrede Bamse Johnson at lave julepynt. Trods alle forhindringer bliver det jul og 'stjernerne synger', så det er en fryd. Forestillingen spilles indtil den 21. december, tirsdage - torsdage kl. 10.00 og kl. 17.00, fredage kl. 17.00 samt lørdage og søndage kl. 15.00. Billetter kan bestilles på HvidovreBilletten eller på teatrets telefon 36 77 23 00.

Kaptajn Bimse og hans venner har underholdt mange børn og voksne i Hvidovre - og de fortsætter den store succes i år på Teater Vestvolden.

Kaptajn Bimse og hans venner har underholdt mange børn og voksne i Hvidovre - og de fortsætter den store succes i år på Teater Vestvolden.


Publiceret 05 December 2007 09:53