Filmoptagelse i Bredalsparkens Fritidsklub - de unge piger gav sig god tid til at gøre sig lækre inden de skulle ind til optagelserne medens drengene studerede resultatet - bemærk mikrofonen under optagelserne var sat fast på en fejekost.

Filmoptagelse i Bredalsparkens Fritidsklub - de unge piger gav sig god tid til at gøre sig lækre inden de skulle ind til optagelserne medens drengene studerede resultatet - bemærk mikrofonen under optagelserne var sat fast på en fejekost.

8 klasserne laver film om ungdomslivet

Filmprojekt på Risbjergskolen

Af
Af Charlotte

Amalie og Rebecca fra 8. b på Risbjergskolen.

På Risbjergskolen har 8. årgang, i samarbejde med Station Next, lavet tre forskellige kortfilm. I uge 47 fik hele 8. årgang besøg af en filmproducer fra Station Next, som hjalp os med at komme i gang med vores filmprojekt. 8.a lavede en film, der hedder: "Bandet", mens 8.c's film desværre ikke har fået tildelt et navn endnu. 8.b lavede en kortfilm, der hedder: "Teenagerne". Filmen handler om en gruppe teenagere, der er til fest. Til festen bliver to piger uvenner, og det udvikler sig til brug af hårde stoffer og et hospitalsbesøg. Optagelserne er bl.a. foregået i Bredalsparkens Ungdomsklub, hvor vi har brugt kælderen og området omkring som kulisser til optagelserne af filmen. Filmen spilles af seks skønne og fantastiske skuespillere fra klassen, nemlig Amalie Koch-Rasmussen, Marie Jensen, Mette Wraae, Louise Stabell, Trine Sanderhoff og Natasha Maansson. Selvom det er en kortfilm på cirka 5 minutter, er det stadig utroligt krævende, og der skal være disciplin og orden på alle ting. Ikke så nemt! I første omgang troede vi, at det nok ikke var det helt store arbejde, men vi ændrede hurtigt mening, da vi fandt ud af alle de ting, der skulle gøres. F.eks. skulle skuespillerne være virkelig fokuseret på deres bevægelser og deres udseende. Eleverne med ansvaret for rekvisitter skulle også huske på, hvor alle ting stod, og hvordan omgivelserne så ud. I filmen er der fire scener, som vi har filmet om og om igen, bare for at det skulle være præcist og perfekt. Vi syntes, at det har været lærerigt og udfordrende at lave en film, og vi har virkeligt fået et godt indblik i, hvordan det er at lave en rigtig film. Vi har været cirka to uger om at lave kortfilmen, og den 15. januar skal vi, sammen med 8.a og 8.c, vise vores film "Teenagerne", i Ungdomsbyen for andre 8. Klasser, der også har lavet en kortfilm som projekt i skolen. Charlote, Amalie og Rebecca, har i forløbet med filmen, været PR-ansvarlige, de har f.eks. lavet plakaterne for filmen: "Teenagerne", m.m.

Publiceret 12 December 2007 12:22