Erik Christiansen viser det nye

Erik Christiansen viser det nye "Solhus" frem på sidste uges pressemøde.

Store SOLhus

Klædt på til klimatopmødet: Avedøre Fjernvarme amba vil vise resten af verden, hvordan et forsyningsselskab kan være med til at skabe en positiv miljøforandring for et boligområde

l Idéen kom til verden i pausen under et bestyrelsesmøde i Avedøre Fjernvarme amba: Man vil skabe Danmarks største "Solhus" i et eksisterende byggeri . Store Hus i Avedøre Stationsby skal omdøbes til "Solhus". - Vi vil gerne gøre en anderledes indsats i lokalområdet, hvis det står i vores magt", siger formanden for fjernvarmeselskabet, Missiella Lenander... - Derfor er selskabets engagement i dette projekt en nyskabelse på fjernvarmeområdet, og vi glæder os til at vise, hvad et forbrugerstyret fjernvarmeselskab kan præstere... Idéen til at realisere visionen "fra Store Hus til Solhus" er fostret af næstformanden i fjernvarme-selskabet, Steen Jørgensen, i samarbejde med fjernvarmeselskabets administrator, EBO Consult A/S ved direktør Erik Christiansen. - Vi har i mange år haft betegnelsen "ghetto" hæftet på os, siger Steen Jørgensen, der også er beboerformand i Store Hus... - Men nu skal vi vise, at vi er i stand til at tænke miljørigtigt og kreativt. Det er en nyskabelse, at et fjernvarmeselskab går ind i et solenergiprojekt, hvor solvarme og sol-elektricitet tænkes ind i en eksisterende bygning på en smuk måde... Samarbejde Projektet skal være en ledetråd for andre store boligområder, hvor behovet for en energirigtig og visuel opgradering af bygningerne er ønskelig. - Det vil være et eksempel, som de mange besøgende på klimatopmødet i december 2009 vil finde interessant - og så kan huset ses fra Amager, anfører den visionære beboerformand... Til projektet hører også renoveringen af brugsvandsinstallationerne, der skal kobles sammen med solvarmeanlægget. Der søges om bidrag fra Landsbyggefonden til denne del. Projektet forventes at beløbe sig til ca. 100 mio.kr.. Visionen for projektet er, at Solhuset viser vejen for indpasning af vedvarende energi i et eksisterende byggeri og projektet er et lysende eksempel på et fremadrettet samarbejde mellem dem, der lever i bygningen og dem, der forsyner bygningen med energi og energirigtige løsninger. Der er tilslutning til projektet fra Hvidovre Kommune, og der er meldt interesse for projektet fra DTU, DONG, Dansk Fjernvarme, VEKS og KAB. Der er ansøgt om forsknings- og udviklingsmidler til projektet. oas

Publiceret 12 December 2007 12:22