Arkivfoto

Arkivfoto

15-årig fængslet for polak-tæsk

Fire drenge gik den 10. august amok på en polsk håndværker på Langebro i Alsgårde - den ene af gerningsmændende blev mandag eftermiddag varetægtsfængslet i 14 dage

Af
Martin Warming

Martin Warming

En 15-årig dreng fra Helsingør skal tilbringe de næste 14 dage på den sikrede institution Sølager, efter at han mandag eftermiddag ved et grundlovsforhør ved Retten i Helsingør tilstod at have deltaget i et voldeligt overfald på en polsk håndværker i Ålsgårde natten til den 10. august.
Overfaldet fandt sted under Brofesten, hvor den 15-årige sammen med tre medgerningsmænd gik amok på den polske håndværker og tildelte ham flere slag og spark, så han efterfølgende måtte behandles på skadestuen i Helsingør for et lang flænge i læben og flere buler i baghovedet.Mell.9.5:Drukket tætBrød.9.:Den unge voldsmand forklarede i retten, at drengene havde drukket tre flasker vodka, da de mødte den polske håndværker på Langebro, og at de havde følt sig provokeret af ham. Ifølge den 15-årige havde polakken også tildelt en af hans venner et slag i ansigtet, og det var det, der fik dem til at gå løs på manden. Under overfaldet blev den polske håndværker slået og sparket flere gange på kroppen og i ansigtet. Efter overfaldet flygtede drengene til Helsingør.Brød.9.indryk:Den 15-årig dreng, der er kendt af politiet i forvejen, er også blevet sigtet for at havde sendt truende sms'er til en bekendt i en sag, der handler om en stjålen knallert og for at have deltaget i et tyveri på Axeltorv, hvor der blev stjålet en pakke cigaretter og 100 kroner. Drengen erkendte sig ved mandagens grundslovsforhør skyldig i sagen om sms'erne, men bedyrede sin uskyld i tyveri-sagen fra Axeltorv.


Publiceret 01 September 2008 16:00