Thomas Horn og Henrik Møller ønsker en bro til Sverige - hellere i morgen end i overmorgen.

Thomas Horn og Henrik Møller ønsker en bro til Sverige - hellere i morgen end i overmorgen.

S kræver fast forbindelse hurtigt

Socialdemokraterne Thomas Horn og Henrik Møller mener Helsingør skal arbejde målrettet for en fast forbindelse

Af
Jesper Lundh

"Svenskerne beder højlydt om en fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg. Det samme gør nu DSBs administrerende direktør, Søren Eriksen. Derfor er tiden også inde til at vi som politikere i Helsingør tør melde klart ud."
Sådan lyder det fra socialdemokraternes folketingskandidat Thomas Horn efter at have læst en artikel i Ingeniøren, www.ing.dk, den 29. august. Her er DSBs direktør, Søren Eriksen, citeret for, at Danmark skal koble sig på de svenske højhastighedsbaner, når der er løst op for flaskehalsen i København. Søren Eriksen udtaler i denne sammenhæng at en fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg er interessant - og bestemt relevant på langt sigt. Og det er Henrik Møller helt enig i.
"Konklusionerne fra Infrastrukturkommissionens sammenfatning fra i år var helt klare. De danske muligheder for at høste gevinsterne fra globaliseringen forøges, hvis det er nemt for mennesker og varer at komme til og fra Danmark. Det sat sammen med den stigende godstransport og de stigende trængselsproblemer på vejene gør, at vi i Helsingør selvfølgelig skal arbejde for at få os koblet på det europæiske højhastighedsbanet snarest muligt," siger borgmesterkandidaten.
I Sverige er Rigsdagen også klar i mælet. Ifølge Ingeniøren er Svenskernes drøm er, at man fra 2025 skal kunne køre fra Stockholm til Hamborg på fire og en halv time. Det kræver, at Danmark overtager stafetten i Helsingør og forlænger med højhastighedsspor til København, og herfra videre til den kommende Femernbro.
"Selvfølgelig skal vi have den faste forbindelse. Helsingør skal ikke være Europas stopklods", siger Thomas Horn, inden Møller fortsætter.
"Hvis alt går vel så beslutter den svenske rigsdag sig for at sætte penge af til en højhastighedsbane mellem Stockholm og Helsingborg her til efteråret. Derfor skal vi have den danske regering op på et helt andet ambitionsniveau. Et som kan matche svenskernes og som får koblet hele det europæiske højhastighedsbanenet sammen".
Horn og Møller har allerede haft fat i deres partifælle, den trafikpolitiske ordfører Magnus Heunicke. De har nu aftalt at mødes og diskutere emnet på partiet kongres i Ålborg den 6.-7. september.

null

Publiceret 01 September 2008 12:00