Lars Woldfrom er glad for at han for et år siden valgte at lukke butikken om mandagen. Det har haft en positiv effekt på medarbejderne, og kunderne har bare ændret handlemønster.

Lars Woldfrom er glad for at han for et år siden valgte at lukke butikken om mandagen. Det har haft en positiv effekt på medarbejderne, og kunderne har bare ændret handlemønster.

Baagø:

Nu åbner vi en flaske rødvin om søndagen

Slagter Baagø valgte for et år siden at lukke butikken om mandagen for at tage hensyn til medarbejderne. Det har været en succes, siger han i dag

Af
Iben Mathilde Forstholm

Selvom Lars Woldfrom fra Slagter Baagø har været meget i tvivl om, om han skulle holde lukket om mandagen, så er han i dag glad for, at han turde gøre det. Han har fået gladere medarbejdere, har fået mere tid til sig selv, og så har det ikke kostet butikken noget på omsætningen.
"Vi ved godt, at det ikke er det bedste signal at sende til byen. Der kommer jo også mange turister og handler en mandag. Men vi synes, at det er meget vigtigt at tænke på medarbejdernes ve og vel. Det skal også være sjovt at drive forretning," siger Lars Woldfrom.
Han og hustruen Tine, der er medindehaver af butikken, besluttede efter mange svære overvejelser for godt et år siden at lukke butikken om mandagen, på trods af at butikken har otte ansatte. I første omgang var det kun for tre måneder, men da prøveperioden var gået, var de slet ikke i tvivl.

Ambassadører

"Vi har fået det meget bedre arbejdsmæssigt. Det er jo svært for vores branche at skaffe kvalificeret arbejdskraft, og de folk, vi har, skal vi passe godt på, for mange har svært ved at få familieliv og arbejdstiderne til at hænge sammen. Når man så arbejder mandag til lørdag, har man aldrig en ordentlig weekend. Derfor vil vi gerne tilbyde en god lang weekend og samtidig arbejder vores medarbejdere kun hver anden lørdag. Vores medarbejdere er vores ambassadører for butikken, så det er vigtigt, at de trives," fortæller Lars Woldfrom, der trods de lukkede døre ikke har oplevet sure kunder.
"Vores kunder har taget rigtig godt imod det. De kan godt forstå det, når man fortæller hvorfor. Det mest forbavsende har været, at vi holder omsætningen alligevel," siger Lars Woldfrom og fortæller, at kunderne er begyndt at handle om lørdagen eller tirsdag i stedet.
Og Lars Woldfrom og hustruen selv. Ja, de har såmænd også fået mere overskud.
"Vi har aldrig før åbnet en flaske rødvin søndag aften. Det gør vi nu," siger han og smiler.

Publiceret 01 September 2008 14:00