Citychef:

Mandagslukket er skidt for Helsingør

Flere butikker i Helsingør vælger at holde lukke om mandagen. Men citychef Birgitte Bergman mener, det er dårlig markedsføring for byen

Af
Iben Mathilde Forstholm

Lukket, lukket og lukket. Flere butikker i Helsingør indre by holder lukket om mandagen. Og skal man shoppe i en af specialbutikkerne, så er mandag måske ikke den rette dag, for langt de fleste af dem, der vælger at lukke butikken i løbet af ugen, vælger at lukke butikken mandag. På en tilfældig tur gennem byen kunne Lokalavisen Helsingør konstatere de første 11 butikker, der holder lukket. Og det er ikke godt for markedsføringen af Helsingør som handelsby, mener citychef for Helsingør City, Birgitte Bergman.
"Vi ser ikke positivt på det på nogen måde. Vi er en grænsehandelsby, som bør have åbent alle dage i ugen, så at markedsføre en by på den måde er ikke godt. Vi accepterer det, men det er vigtigt, at vi får kommunikeret ordentlig ud til kunderne. Her er Slagter Baagø et godt eksempel, fordi de fortæller kunderne, hvornår de holder lukket. Det er vigtigt at fortælle kunderne, for hvis de kommer, og der er lukket bliver kunderne ofte sure, og det smitter af på de andre butikker," mener Birgitte Bergman, der dog langt fra tror, at halvdelen af byen pludselig vil holde lukket.
"Det drejer sig kun om en håndfuld, så det tegner bestemt ikke Helsingør på nogen måde, og jeg tror heller ikke, at det kommer til det," siger Birgitte Bergman, der dog erkender, at der altid er nogle, der følger med, når først én butik vælger at holde lukket, men at det ikke helt kan undgås at nogle vælger at gøre det.

Nødvendigt

"Det er fordi, vi på godt og ondt har mange specialbutikker i byen, der kræver uddannet personale, som er svært at skaffe i øjeblikket, så det har været en nødvendighed for nogle at holde lukket. Mange af dem har jo heller ikke personale som i de store kæder. Mange gange står de jo alene i butikken," siger citychefen, der derfor også har forståelse for de små butikker, og da hellere vil have, at de holder lukket, end at specialbutikkerne må lukke helt, fordi ejeren går ned med stress.
Birgitte Bergmann erkender også, at mandag ér den bedste dag at holde lukket.
"Mandag er mandag. Vi ved jo godt selv, hvordan vi handler om mandagen. Det er lige efter weekenden, så det er en stille dag - måske lige bortset fra juli, hvor der er mange turister i byen. Til gengæld vil man skyde sig selv i foden, hvis man lukkede en onsdag eller en fredag," siger citychefen.

Irriteret

Birgitte Bergman mener dog, at Helsingør bør være i offensiven, da byen som handelsby ligger i hård komkurrence med andre byer som Helsingborg og Hillerød, og derfor arbejder hun i første omgang på, at få alle byens butikker til at holde åbent indtil klokken 15.00 om lørdagen, der er den helt store handledag. Men derfor er hun stadig ærgerlig over, at nogle så i stedet vælger at lukke om mandagen.
Har du oplevet, kunder blive irriteret over, at flere butikker holder mandagslukket?
"Ja, jeg har da selv oplevet det og er blevet skide irriteret over det," siger Birgitte Bergman.

null

Publiceret 01 September 2008 15:00