Angrebsspillet har for det meste fungeret ok for Køge-mandskabet, men det er forsvarsspillet, der er i fokus i kampen mod Fun Raisers. Arkivfoto: Jørgen Christian Jørgensen

Angrebsspillet har for det meste fungeret ok for Køge-mandskabet, men det er forsvarsspillet, der er i fokus i kampen mod Fun Raisers. Arkivfoto: Jørgen Christian Jørgensen

Vi skal vinde mod Fun Raisers

Så klar er udmeldingen fra Køge Basketballs træner, Roberto Velosa, før søndagens vigtige udekamp mod Fun Raisers.

Af
Martin van Dijk

86-82. Det var resultatet, da Køge Basketball tilbage i oktober slog Fun Raisers på hjemmebane. Det var den ambitiøse klubs første to point i sæsonen, og siden er der kommer 10 ekstra ind på kontoen, hvilket i øjeblikket rækker til den fjerdeplads, der giver adgang til det forjættede oprykningsspil. Derfor så skal der også to point i hus, når Fun Raisers, der frister en tilværelse på niendepladsen, igen er modstanderen for Køges unge baskettalenter.

-Sidst gang scorede vi rigtig mange trepoints scoringer, og det havde de ikke regnet med. Det må vi selvfølgelig meget gerne gøre igen, men det er jo ikke sikkert. Det vigtigste er, at vi forsætter de gode takter fra sidste kamp mod Brønshøj, hvor samtlige spillere bød ind med noget. Hvis vi kan lykkes med det, så skal vi vinde over Fun Raisers, siger en optimistisk Roberto Velosa.

Holdet i fokus

Netop den sidste kamp mod Brønshøj var et godt eksempel på, hvor vigtigt det er, at alle spillere er klar og byder ind i løbet af kampen. For sidst Brønshøj var på menuen, løb de med alle pointene, hvilket de ikke var i nærheden af denne gang, hvor Køge vandt 76-61.

-Vi skal ikke fokusere så meget på de andre hold, men holde fokus på os selv. Vi skal hele tiden sørge for at udvikle os og tænke i vores egen udvikling. Vi ved alligevel aldrig rigtig, hvilket spillere modstanderne stiller op med, så der er ingen grund til at fokusere på dem, siger Roberto Velosa.

Roberto Velosa bruger meget tid på at coache sine spillere, og han har primært fokus på holdets udvikling. Arkivfoto: Jørgen Christian Jørgensen

Roberto Velosa bruger meget tid på at coache sine spillere, og han har primært fokus på holdets udvikling. Arkivfoto: Jørgen Christian Jørgensen

Stor garde

Derfor vil der heller ikke blive snakket meget om Fun Raisers op til kampen, selvom de sidste gang havde en stor garde, der voldte de unge Køge-spillere store problemer. For det er slet ikke sikkert, at han står på holdkortet på søndag. Så derfor er det Køge-mandskabet selv, der er på taktiktavlen op til kampen.

-Vi skal have vores zoneforsvar til at fungere, og det er også noget af det, vi har fokus på frem i tiden. For der kommer en del svære kampe, mod modstandere som vi tabte til i første kamp, men som vi meget gerne skal slå denne gang, hvis vi skal med i oprykningsspillet, der jo er det erklæret mål for sæsonen, siger Roberto Velosa.

Netop foprsvarsspillet har løbende igennem sæsonen været det unge mandskabs akilleshæl, og det er ikke første gang, at Roberto Velosa nævner forsvaret som det, der skal fungere. Der er da også noget, som tyder på, at forsvarsspillet er blevet bedre og bedre, for i løbet af de sidste syv kampe har modstanderne kun en enkelt gang lavet over 70 point. Og hvis Fun Raisers kan holdes under dette antal, så er Køge-mandskabet godt på vej mod to nye point.

Køges tre næste kampe
25.01.09 kl. 13.30: Fun Raisers - Køge
31.01.09 kl. 16.30: Køge - Solrød
03.02.09 kl. 20.30: BMS - Køge

Publiceret 25 January 2009 12:15