Rundt i Køge - uden at kunne se...

Af
Per Møller

Hvordan føles det egentlig at gå rundt i Køge, hvis du ikke kan se noget som helst?

Det kan du nu få afprøvet på egen krop!

På Kyndelmisseaftenen fredag den 6. februar tilbyder Køge Turistbureau alle interesserede at komme med på en byvandring, hvor man med bind for øjnene bliver ledsaget rundt af en seende person.

- Ideen er, at seende personer kan prøve at orientere sig i byen og bruge deres sanser på en anderledes måde, lidt som en blind person. Blinde har meget skærpede sanser og lytter på en helt anden måde. De vil ofte også gerne mærke på tingene, og der skal både mærkes og lyttes på denne tur, siger Kirstine Christiansen, Køge Turistbureau.

Guider på denne meget anderledes byvandring vil være turistchef Lars Nielsen (seende) og Bitten Nielsen (blind). Turistbureauet sørger for ledsagerpersoner. Man er dog også velkommen til at stille med egen ledsager.

Der bliver tre ture i løbet af aftenen. Kl. 19.00, kl. 19.45 og kl. 20.30. Der er begrænset deltagerantal på turene. Aktiviteten er kun for voksne.

At tegne sort/hvidt

Har du lyst til selv at prøve at tegne med sort kul eller hvidt kridt, så kig ind på Køge Turistbureau kl. 19-21. Her får du mulighed for at prøve diverse tegneteknikker af på lyst eller mørkt papir under kyndig vejledning af lokale kræfter.

Deltagelse i ovennævnte aktiviteter kræver Kyndelmissepas.

På Kyndelmisseaftenen har Køge Turistbureau i øvrigt åbent kl. 18.00-22.00. Se yderligere information på www.visitkoege.com .

Publiceret 26 January 2009 09:15