Carsten Bang optræder med sit nye comedy show i Køge i begyndelsen af februar.

Carsten Bang optræder med sit nye comedy show i Køge i begyndelsen af februar.

Stand up comedy åbner sæsonen på Bygningen

"Bang! Jeg er død" - nyt comedy show fra Carsten Bang i 2009 på Bygningen.

Musikforeningen Bygningen åbner forårssæsonen med stand up på topplan. Livets udløbsdato kommer nemlig under Carsten Bangs komiske lup, når han drager ud på sin nye Danmarksturné "Bang! Jeg er død" fra februar til april 2009.

Den 6. februar klokken 20 optræder han i Køge. Carsten Bang stiller skarpt på den absurde verden, vi lever i, og reflekterer over sin frygt for døden eller mangel på samme i sit helt nye show. Selvom showets detaljer stadig finpudses på skriveblokken, så deler Carsten Bang gerne sine tanker om showets indhold.
- Hvis intet gik galt - ville der ikke være noget, der fungerede. Og hvis ikke vi skulle dø, ville der ikke være noget at leve for. Så ville det hele jo være ligegyldigt. Og noget af det, der gør livet spændende, er, at vi ikke ved, hvad der sker. Vi ved ikke, hvad døden er, og vi er så privilegeret, at vi ikke ved, hvornår den indtræffer. Men det ville jo også være forfærdeligt, hvis vi kendte udløbsdatoen på livet. Så ville vi være en liter mælk! Og selv dens udløbsdato er usikker. Det eneste, vi kan være sikre på, er, at den står og bliver mere og mere sur, lyder kommentaren fra Carsten Bang, der samtidig også indrømmer, at døden kan virke skræmmende.
- Når jeg møder en modkørende bil, tænker jeg ind imellem: "Hvad nu hvis han pludselig kører over i mig..?" Eller når jeg går på Nørrebro og pludselig tænker: "Hvad nu hvis jeg bliver skudt..!?" Men går vi rundt og frygter døden hele tiden, kan vi ikke nyde livet. For døden er en del af livet. Og hvis ikke der var en slutning, ville det være helt umuligt at skabe mening i den i forvejen absurde tid, vi lever i. Men det betyder til gengæld heller ikke, at vi bare skal leve i nuet. For hvis fremtiden er ligegyldig - og den tid der er gået også er ligegyldig - er vi så ikke allerede døde? Det lyder alvorligt, men mit show er også en hyldest til livet, og det er jo også i alvoren, at man skal finde det sjove, siger Carsten Bang, der trods den alvorlige tone nok skal love, at publikum får aktiveret lattermusklerne under showet.

Sidst Carsten Bang gjorde sig bemærket med eget comedy show var i 2006 med one man showet "Har Satan en Fætter?". Og selv om det var Carstens første soloshow, sikrede hans mange års erfaring og talent som komiker ham en succesfuld Danmarksturné, der udover fyldte teatersale også høstede en guldplade ved DVD-udgivelsen af samme show.

Billetter til showet kan købes på Teaterbygningen 5667 6703, Køge Turistbureau 5667 6001, www.billetlugen.dk eller via www.bygningen.dk .

Publiceret 27 January 2009 07:00