Pressefoto

Pressefoto

Fortsat store overskud til boligsælgerne

Af
Martin van Dijk

OVERSKUD: En undersøgelse af boligsælgeres overskud i forbindelse med salg viser, at de fortsat står tilbage med meget store beløb.
Trods finanskrise og nedgang på boligmarkedet har en villasælger i snit næsten en million kroner i overskud ved handlen. Når man bryder tallene ned på regionsniveau, viser det sig, at de jyske boligsælgere haler kraftigt ind på sjællændernes forspring, hvad angår overskud:
Øst for Storebælt har overskuddet været kraftigt faldende, mens det stort set er uændret vest for Storebælt. Som landsgennemsnit opnår en villasælger i dag et overskud på cirka 940.000 kroner.
Bag gennemsnittet gemmer der sig en regional varians fra godt 1,5 mio. kroner i hovedstaden til knap 700.000 kroner i region Nordjylland.
Kigger man et par år tilbage, viser det sig, at villasælgeren i hovedstaden i dag opnår omkring 900.000 mindre end for bare to år siden, mens den nordjyske boligsælger får ca. 120.000 mere ud af handlen.
-Vi ser tydeligt, at boligsælgerne på Sjælland har sænket priserne på deres bolig, hvilket naturligvis går ud over overskuddet. Vest for Storebælt har dette ikke været tilfældet. Til gengæld sker der det, at salget i netop hovedstadsregionen er på vej op, mens det er mere stille i store dele af Jylland. Pristilpasningerne har altså fået gang i det sjællandske boligmarked, siger statsautoriseret ejendomsmægler Anders Friis fra EDC KBA i Køge.

Publiceret 01 June 2009 06:45