Spidskandidat for Venstre til Europa-Parlamentet, Jens Rohde (th) sammen med Venstres borgmesterkandidat i Køge, Hans Erik Jensen på Køge Torv. (Privatfoto).

Spidskandidat for Venstre til Europa-Parlamentet, Jens Rohde (th) sammen med Venstres borgmesterkandidat i Køge, Hans Erik Jensen på Køge Torv. (Privatfoto).

Jens Rohde mødte vælgerne i Køge

Af
Per Møller

Med kun lidt over en uge tilbage af valgkampen, der slutter den 7. juni, lagde Venstres spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget, Jens Rohde, vejen forbi Køge på hans landsdækkende valgturne.
Lørdag formiddag mødte de mange handlende på Køge Torv således en yderst veloplagt Jens Rohde, der var solidt flankeret af Venstres borgmesterkandidat Hans Erik Jensen.
De to delte blandt andet frugtposer og flyers ud til de forbipasserende. Jens Rohde fortalte også køgegenserne om, hvad han vil arbejde for, såfremt han bliver en af de 13 danskere, der får et sæde i Europa-Parlamentet.
- Vi skal gøre de danske værdier om frihed og ligestilling til europæiske værdier. Samtidig vil jeg også arbejde for at sætte grænser for politik i EU – ligesom der skal være det i Danmark. Overlader vi det politiske initiativ til socialisterne i EU, vil protektionisme og formynderi blive hverdag for europæerne , sagde Jens Rohde.
Dette synspunkt fik opbakning fra Venstres borgmesterkandidat i Køge, Hans Erik Jensen. Han fremhævede, at Jens Rohde bør holde fast i princippet om, at EU-samarbejdet primært skal fokusere på at løse de store problemer, som medlemslandene ikke kan klare hver for sig.
- Det er oplagt at samarbejde om f.eks. miljøspørgsmål og kriminalitetsbekæmpelse i EU-regi. Men jeg sætter også pris på, at Jens meget klart har sagt, at EU altså ikke skal blande sig i, hvor højt det danske skattetryk skal være, og hvordan vi indretter vores velfærdssamfund. Det må i høj grad være op til os danskere selv at bestemme det , sagde Hans Erik Jensen.

Mindre interesse for EU valg

Både Jens Rohde og Hans Erik Jensen var enige om, at interessen for EU desværre ikke er så høj, som den kunne være.
- Ved seneste EP-valg var den gennemsnitlige stemmeprocent i Køge Kommune nede under 50%. Til sammenligning stemte hele 76,2% af borgerne tilknyttet afstemningsstedet på Vemmedrupskolen, da der sidste gang var valg til Køge Byråd. Tallene taler desværre sit tydelige sprog, men jeg kan sagtens sætte mig ind i, at EU kan virke meget fjernt i forhold til, hvad der sker på Køge Rådhus. Ikke desto er det et faktum, at EU får mere og mere indflydelse på vores hverdag – uanset om man kan lide det eller ej. Derfor er det mindst ligeså vigtigt at begive sig hen til stemmeboksen den 7. juni, som det er i forbindelse med efterårets kommunalvalg , slog Hans Erik Jensen fast.

Publiceret 01 June 2009 06:15