Uniks domicil i Strøby Egede. (Foto:JCJ).

Uniks domicil i Strøby Egede. (Foto:JCJ).

En udestue gør huset mere værd og forlænger sæsonen

Unik udestuer i Strøby Egede har de populære udestuer, som kunderne efterspørger

Af
Af Peter Buch

UDESTUER: Ejerne af Unik Udestuer i Strøby Egede, Lene og Carl-Erik Christiansen, arbejder konstant på at udvikle deres produkter, så deres udestueløsninger med maksimal komfort kan anvendes det meste af året.

Egen produktion

For et par år siden etablerede vi vores egen produktion af Unik Udestuer, fortæller Carl-Erik Christiansen. – Det har vi været ekstremt glade for, fortsætter han. - Dels kan vi nu hurtigere og nemmere servicere vores kunder, og dels har vi 100% styr på kvaliteten i hele processen, understreger han. Der er jo stor forskel på, hvordan kunderne forventer at bruge deres udestue, fortsætter han. Nogen vil nærmest blot have en overdækket terrasse i sommermånederne, mens andre opfatter udestuen som en forlængelse af husets stue ud mod haven, og dermed forventer at kunne bruge udestuen som en ekstrastue det meste af året.

Unik Udestuer har energi-fodel. (Foto: JCJ).

Unik Udestuer har energi-fodel. (Foto: JCJ).

Rådgivning

Forskelle i anvendelsesmåder kræver et bredt produktprogram, men selvfølgelig også en god dialog med kunderne vedr. den enkelte sag, fortsætter han. – Det er vigtigt nøjagtigt at kende kundens forventede brug af udestuen, så vi allerede i tilbudsfasen og projekteringen kan tage udgangspunkt i de rigtige elementer, lige som hele fundament- og isoleringsarbejdet skal dimensioneres korrekt i forhold til den påtænkte funktion. Det er vigtigt for os, at rådgive kunden vedr. valg af udestue. For kunden er det en stor økonomisk beslutning og vi kan med vores brede erfaringsgrundlag sikre, at kunden får netop den udestue som dækker behov og forventninger. Vi har naturligvis set og gennemført mange udestueprojekter, og det er vores klare oplevelse og erfaring, at folk holder utroligt meget af deres udestuer, og bruger dem langt mere, end de egentlig havde forestillet sig, da de projekterede den. De får via udestuen fornemmelsen af at sætte sig ud i lyset i haven, og netop lyset og livet i haven er noget, vi danskere elsker, fastslår han. - Derfor er det vigtigt at vi får snakket om denne effekt med kunderne inden vi bygger, for det er synd at bygge for småt, og derved afskære sig selv for en masse dejlige og lyse timer i udestuen, fordi den ikke opfylder behovet. Kort fra tanke til handling Er beslutningen om at investere i en udestue taget, udfærdiges i 90 % af handlerne et helt individuelt forslag og tilbud til kunden. Selve processen med at opføre udestuen, kan Unik Udestuer klare med 2 mand på i alt 4-5 arbejdsdage, hvorefter kunden er klar til at nyde den nye forøgelse af husets kvadratmetre.

En populær model. (Foto: JCJ).

En populær model. (Foto: JCJ).

Energi-rigtig udvikling

Vi bruger kun aluminiumsprofiler i vores udestuer, forklarer Carl-Erik Christiansen videre. Det er et holdbart og let materiale, og så er det stort set vedligeholdelsesfrit, hvilket er en meget vigtig parameter i dag, smiler han. - Den sparsomme fritid skal ikke bruges på malerprojekter på boligen, men på "kvalitetstid" med familien, forklarer han. - Vi har i det seneste år brugt mange ressourcer på at udvikle en forbedret udgave af de alu-profiler, der udgør vindues- og dørpartiernes skelet, fortæller Carl-Erik Christiansen. Traditionelle alu-profiler udgør i princippet en kuldebro mellem ude og indeklimaet. Men hvis man kan eliminere denne kuldebro, vil udestuens klima blive forbedret væsentligt, hvilket kommer brugerne til gavn i udestuens ydersæsoner, forklarer han. Det er nu, efter godt et års intenst udviklingsarbejde, lykkedes for os at konstruere en aluminiumsprofil uden kuldebro, forklarer han videre. - Det vil sige, at aluprofilen populært sagt nu matcher energirudernes evne til at holde kulden ude og varmen inde, og det er en helt lille revolution i vores verden, smiler han. - Der ligger som sagt lang tids udvikling og forsøg bag, men vi har nu en aluprofil-konstruktion, hvor der ikke er alu-kontakt mellem profilens yder- og inderdel, forklarer han, ergo er kuldebroen væk. - Luftrum i aluprofilen udfyldes med Rockwool. - Vores målinger viser, at vi med de nye profiler ligger på en såkaldt U-værdi under 1, hvilket svarer til de bedste energiruder på markedet. Udover de åbenlyse fordele ved varmebesparelsen og den forøgede komfort, bidrager de nye profiler også til udestuens udseende. Profilerne er meget lette i deres udtryk og lader lyset slippe ind. En anden nyhed er de drænventiler, som udestuerne er forsynet med. De tillader, at vandet bortledes fra konstruktionen samtidig med, at de forhindrer uønsket træk.

Ikke berørt af krisen

I 2008 leverede Unik Udestuer godt 250 udestuer og i de to første måneder af 2009 er der solgt 14 flere end i januar/februar 2008. Kunderne fordeler sig groft sagt i to lige store grupper: Dem der spenderer godt kr. 100.000 på en udestue og dem der bruger mellem kr. 300.000 og kr. 500.000 på projektet. Fælles for dem er dog ønsket om, at forbedre boligen og måske forkæle sig selv lidt, siger Carl Erik Christiansen. Du kan se og læse mere om Unik Udestuer på www.unikudestuer.dk.

Publiceret 06 June 2009 09:15