FCR tabte til tændt tophold

FC Roskilde tabte sæsonens sidste hjemmekamp med 4-2 til AB, der scorede efter behov og åbenlyst havde mest at kæmpe for.

Af
Af Claus Mellergård

Sejrsviljen blev udslagsgivende, da FC Roskilde søndag eftermiddag blev nedkæmpet af gæsterne fra AB. FCR tabte senest med forsmædelige 5-0 ude mod Herfølge, men havde til gengæld gode minder fra Roskilde Idrætspark hvor holdet har vundet sine fire sidste kampe. Men der stod der mere end æresoprejsning og en god hjemmebanestatistik på spil for AB, der forfulgte en spinkel mulighed for oprykning til Superligaen. Udeholdet startede derfor som lyn og torden og allerede efter små to minutters spil lå bolden for første gang bag en forgæves sprællende Claus Belling i FCR-målet. Sendt derind af Poul Hübertz, der i øvrigt har fået sin fodboldopdragelse i Roskilde KFUM. Målet til 1-0 ændrede dog på ingen måde ved hjemmeholdets defensive og afventende taktik, der fik en vågen tilskuer til tørt at konstatere: ”Man skulle egentlig tro, at det var FCR der var foran”.
Retfærdigvis bør det nævnes, at FCR var uden sin normale og frygtindgydende angrebsduo. Såvel Toke Morsing som Jeppe Kjær sad udenfor med karantæner, og derfor manglede holdet også de karakteristiske eksplosive ryk og hurtige kontrastød. I halvlegens sidste minut aflagde hjemmeholdet dog et af sine sjældne besøg i ABs straffesparksfelt. Og minsandten om ikke det gav pote, da midtbaneslideren Philip Bank tæt under mål fik foden på en ripost fra målmanden og udlignede til 1-1.

Glæden blev dog kortvarig. For efter pausen gik der siger og skriver kun 25 sekunder, inden FCR atter var bagud og igen skulle spille op ad bakke. Efter godt en times spil lykkedes det dog FCRs Martin Junior Christensen at bringe ny balance i regnskabet, da han koldblodigt udnyttede en god medløbsbold og udlignede til 2-2. Denne gang holdt udligningen så et minuts penge, inden AB igen bragte sig foran. Og gæsternes scoring til 3-2 pillede samtidig den sidste rest af gejst ud af FCR.
AB er ikke en forkortelse for Akademisk Boldklub for ingenting. Holdet har således altid stået for teknisk og lidt sofistikeret fodbold, hvor man satser på at spille sig ud af enhver faretruende situation. Og med en trænerduo bestående af ekslandsholdsspillerne og teknikerne Flemming Christensen og Michael Schäfer, er et langt befriende spark fortsat en sjældenhed i AB. Forstadskøbenhavnerne diskede da også op med adskillige fine tekniske lækkerier, især i de sidste 20 minutter da FCRs modstand kunne ligge på et meget lille sted. Set med almindelige fodboldbriller blev kampen derfor ganske seværdig, men dog blottet for rigtig nerve. FCR manglede simpelthen de sidste 10-15 procents vildskab og lyst til at vinde.

Kampens krydderier

1) AB’eren Poul Hübertz ”Løb på stedet dans”, hvormed han fejrede sin scoring til 1-0.
2) Da FCRs Christian Hansen med en hård aflevering ramte dommeren i bagdelen, så han tabte sin fløjte.
3) Den store opbakning som ABs medbragte tilskuere gav deres hold. Efter tilråb og klapsalver at dømme, var omtrent halvdelen af de i alt 979 tilskuere fra AB.

Kampens kvajer

Da en tændt Poul Hübertz fejrede sin anden scoring – til 4-2 – med at sparke det ene hjørneflag midt over. Det gav ham fortjent en advarsel.

Publiceret 07 June 2009 18:49