Inge Kauffeldt, DDV. (Pressefoto).

Inge Kauffeldt, DDV. (Pressefoto).

Spis dig rask

Af
Per Møller

Personer med overvægtsrelaterede sygdomme har efter en periode med sund og slankende kost kunnet undvære meget af deres medicin - og mange er endda blevet helt fri for den".
Ordene kommer fra Inge Kauffeldt, der har mere end 35 års erfaring med at hjælpe overvægtige til vægttab.
- Det drejer sig om sygdomme som allergi, astma, for højt kolesteroltal, for højt blodtryk, for højt blodsukker, diabetes type 2 etc., siger Inge Kauffeldt, stifter af De Danske Vægtkonsulenter -DDV. - Risikoen for udvikling af hjertekarsygdomme og mange kræftformer kan minimeres ved reducering af overvægt. Derfor opfatter jeg det at spise sundt som en gave. Vores mad er vores medicin, fortsætter Inge Kauffeldt.

Medicin mod dårligt humør

- Desværre bliver mad i stedet af mange brugt som medicin mod dårligt humør, kedsomhed, depressioner eller stress, og så er det i stedet kaloriebomber med fedt eller sukker, der impulsivt vælges. Den form for 'medicin' lindrer kun symptomerne et kort øjeblik og resulterer efterfølgende i endnu større vægt- og sundhedsproblemer.
- Der er ingen enkelt fødevare, som kan forebygge eller helbrede sygdomme, understreger Inge Kauffeldt.
- Det handler om daglig variation og balance i valget af ingredienser og tilberedning. Brug din sunde fornuft, gå efter kvalitet og undgå helt sukker. Sørg for at få en god balance mellem kulhydrater, proteiner og fedt. Spis 4 frugter hver dag, vælg årstidens grønsager og køb fortrinsvis frisk fisk, fjerkræ og magert, uforarbejdet kød. Vær fysisk aktiv mindst 30 minutter hver dag.

Smag er vigtig

- Da smag er meget vigtig, hvis man skal have overvægtige eller andre til at ændre kostvaner, har vi udviklet mange velsmagende, kaloriereducerede fødevarer. Desuden har vi udgivet en lang række bøger med opskrifter på dejlige måltider til kvinder, mænd, unge mennesker og diabetikere. Opskrifter, der indeholder masser af fibre, vitaminer og antioxidanter – og naturligvis nul sukker, slutter Inge Kauffeldt.
Hvis du vil vide mere om De Danske Vægtkonsulenter - se www.vaegtkonsulenterne.dk .

Publiceret 07 June 2009 14:45