Flot ser det ud når der marcheres fra Køge kirke mod Torvet på Valdemarsdag -Dannebrogs fødselsdag - mandag den 15. juni. (Foto: Privat).

Flot ser det ud når der marcheres fra Køge kirke mod Torvet på Valdemarsdag -Dannebrogs fødselsdag - mandag den 15. juni. (Foto: Privat).

Flagfestgudstjeneste og musik på Køge Torv

Af
Per Møller

FLAGDAG : Det er blevet en god tradition, at der på Valdemarsdag den 15. juni – vort flag "Dannebrogs fødselsdag" - bliver holdt flagfestgudstjeneste i Køge kirke.
Det er et arrangement med vores gamle flag "Dannebrog" i centrum, hvor taler om vort land og vores flag med musik og sang giver os en god oplevelse med dansk kultur.
Alle er velkomne til at være med i flagfestgudstjenesten mandag den 15. juni kl. 19.00 i Køge kirke med efterfølgende faneopstilling og musik på Køge Torv.
Et stort antal gymnastik- og idrætsforeninger, hjemmeværn, spejdergrupper, folkedansere, kor m.fl. fra vores lokalområde deltager med faner.
Fanebærere giver møde ved Køge kirke kl. 18.30, hvor der tages opstilling.
Flyverhjemmeværnseskadrille 522 Tamburkorps spiller ved kirken.

Prins Jørgens March

Flagfestgudstjenesten begynder med Prins Jørgens March ved orgel og trompet, hvor fanerne, under ledelse af Anders Lund Rasmussen, føres ind i kirken og tager opstilling.
Sognepræst Jan Basie er prædikant ved flagfestgudstjenesten. I år har Garderforeningen for Køge og Omegn og Skovbo Karate Klub indgivet ansøgning om ny fane.
Regionsrådsformand Kristian Ebbensgaard holder en tale og overrækker fanerne.
Køge Skoleorkester og Valdemarskoret deltager også.
- Det er første gang vi skal opleve Køge Skoleorkesters musik til flagfestgudstjenesten i Køge kirke. Der bliver spillet musik skrevet omkring år 1700. Valdemarskoret med sangere fra alle Køges kor under ledelse af Jan Røeboe synger både ældre kendte og nye danske sange, fortæller Uffe Lundgaard fra Danmarks-Samfundets Lokalforening for Køge og Omegn.

Musik på Køge Torv

Efter flagfestgudstjenesten tager fanerne opstilling i to grupper udenfor kirken og går med Køge Skoleorkester og Flyverhjemmeværnseskadrille 522 Tamburkoprs ad Nørregade til Køge Torv, hvor der tages opstilling og hvor der spilles musik af de to orkestre.
Arrangementet afsluttes med at fanerne rulles sammen til en trommehvirvel. Valdemarsdag er også dagen, hvor det lille "Valdemarsflag" sælges for 2 kr.
Salget er Danmarks-Samfundets baggrund for at uddele flag og faner.
- Vil du være med at sælge flaget kan du rette henvendelse til bestyrelsen på www.danmarks@samfundet-koege.dk , opfordrer Uffe Lundgaard.

Publiceret 08 June 2009 12:15