Havnemester Kenneth Højlund, Køge Marina. (Foto: DS).

Havnemester Kenneth Højlund, Køge Marina. (Foto: DS).

Mange idéer til udvikling af Køges oase

Forslag til udvikling af Køge Marina er samlet i et idékatalog, der er trykt i 500 eksemplarer.

Af
Martin Rasmussen

VISIONER: Køge Marina skal være en oase mellem strand og by med et nyt vandrerhjem, havbad, søsportscenter, amfiteater, husbåde og meget mere.
Det er i hvert fald nogle af de ambitiøse idéer, som marinaens visionsudvalg med havnemester Kenneth Højlund i spidsen har fostret og nu også samlet i et idékatalog med illustrationer af, hvordan Køge Marinas udvikling kunne se ud gennem de kommende 10 års tid.
Idékataloget er foreløbig trykt i 500 eksemplarer og uddelt til en række nøglepersoner - herunder naturligvis byrådspolitikerne som i sidste ende skal bevilge midler til planerne, hvis de skal føres ud i livet.
Planerne omfatter blandt andet også bedre tilkørselsforhold for både biler og cykler og samlet illustrerer kataloget, at der ligger et grundigt forarbejde og en masse tanker bag de ønsker og forslag, der er blevet præsenteret.
Det er ingen hemmelighed, at Køge Marina er yderst velbesøgt - ikke mindst i sommerhalvåret og langt fra kun af sejlere og andre brugere.
Mange bruger blot de hyggelige omgivelser til en lille gåtur ved vandet eller til et besøg på Restaurant Arken, og det er denne status som attraktivt fritidstilbud - eller oase som Kenneth Højlund kalder stedet - som man vil fastholde og udbygge.
- Ved at skabe et tiltrækkende miljø i marinaen vil man kunne trække flere turister og sejlere til, hvilket ikke kun vil gavne marinaen men også handlen i Køge by. Køge Marina har mange uudnyttede muligheder, som bare venter på at blive udnyttet, lyder det eksempelvis i idékataloget fra ejerne af Restaurant Arken, Linné og Martin Thomsen. En gågade med flere butikker end i dag er en central del af forslaget, lige som en nyt, stort havbad og en pier med pavillon og let servering kan være med til at trække flere mennesker til.

Publiceret 08 June 2009 15:45