Køge Marina har fået det blå flag igen i år, og det blev hejst på Grundlovsdag, som også blev en anledning til at vende marinaens visioner for fremtiden med kulturudvalgsformand Erik Swiatek (S). (Foto: Jørgen Chr. Jørgensen).

Køge Marina har fået det blå flag igen i år, og det blev hejst på Grundlovsdag, som også blev en anledning til at vende marinaens visioner for fremtiden med kulturudvalgsformand Erik Swiatek (S). (Foto: Jørgen Chr. Jørgensen).

Swiatek:

Visioner koster penge

Kulturudvalgsformand vil have overblik over økonomien i forslagene for Køge Marina.

Af
Martin Rasmussen

KØGE MARINA: Kreative og visionære ildsjæle, der kan se nye muligheder og udfordringer.
De flotte ord fra kulturudvalgsformand Erik Swiatek (S) var møntet på havnemester Kenneth Højlund og resten af de mennesker på og omkring Køge Marina, der er engageret i arbejdet i det visionsudvalg, som har fremlagt en lang række forslag til, hvordan man kan udvide og udvikle marinaen de kommende år.
Erik Swiatek besøgte Køge Marina på Grundlovsdag i forbindelse med hejsningen af det blå flag for 2009-sæsonen på havnen, og mens der var ros for visionerne, så kneb det mere med de konkrete løfter om penge til at bakke op om de mange idéer.
- Jeg har set visionsoplægget, og det har sat tanker i gang. Og det er noget, der skal arbejdes videre med. Men der er jo lige det med visioner, at ofte koster de penge at realisere. Det kræver investeringer, og ingen har endnu et overblik over, hvor store de bliver, sagde han.
Ifølge Erik Swiatek vil der nu blive arbejdet videre med planerne for at skabe et overblik over de påkrævede investeringer, hvis de skal føres ud i livet.
- Det er et overblik, der er nødvendigt, for at vi kan få det indarbejdet i de kommunale budgetter, sagde han til den lille forsamling af marinaens brugere, der var mødt frem til hejsningen af det blå flag.
Til Lørdags-Avisen forklarer han, at økonomien i det foreslåede projekt efter hans opfattelse formentlig bliver så stor, at det vil kræve en form for selskabskonstruktion for at sikre en stabil økonomi og god styring af samarbejdet med private entreprenører.
Ifølge Kenneth Højlund var pinsen i år et godt eksempel på, hvor stort et trækplaster Køge Marina udgør for Køge Kommune.
Her var der ifølge havnemesteren 15.000 mennesker forbi i løbet af de solrige dage.
- Køge Marina er et sted, der tiltrækker mange mennesker, og derfor er det også vigtigt at udvikle stedet, men nu er det ikke kun besøgstallene, der skal afgøre, hvor store investeringer vi lægger, siger Erik Swiatek.
Det er i øvrigt 13. gang, at Køge Marina kan hejse det blå flag, som ikke kun er et udtryk for godt badevand men også gives på baggrund af en række krav til miljø, hygiejne og sikkerhed.

Publiceret 08 June 2009 15:30