Nobelprisvinder Dr. Muhammad Yunus kommer på Roskilde Festival.

Nobelprisvinder Dr. Muhammad Yunus kommer på Roskilde Festival.

Nobelpristager på festivalen

Doktor Muhammad Yunus taler om kapitalisme med menneskeligt ansigt

Af
Jeppe Olsen

Intet mindre end en nobelprisvinder gæster i år til Roskilde festival. Det er Dr. Muhammad Yunus, der søndag 5. juli går på Orange Scene for at inspirere danske festivalgængere med sine idéer og erfaringer fra mikrokreditter og social innovation.
Dr. Muhammad Yunus er kendt for opfindelsen af mikrokreditter, som brød Bangladesh' fattigdomsspiral i 1970'erne ved at låne små beløb til fattige iværksættere. I dag låner hans Grameen Bank 100 mio. dollars ud om måneden til otte mio. mennesker i over 100 lande.
Yunus kalder sin sociale forretningsmodel for kapitalisme med et menneskeligt ansigt. Han er blevet ikonet for en stor skare af fattige mennesker, der ser muligheder og håb i hans ideer. Yunus' model er ikke kun relevant i tredjeverdenslande. Store vestlige virksomheder er også begyndt at arbejde med modellen, der skaber ny forretning og samtidig styrker den sociale profil og troværdighed.
WeCollaborate.org og restauranten Soupanatural skaber desuden et set-up for at opsamle nye sociale idéer under Roskilde Festival. Hver dag under festivalen kan festivalgængerne udfordre hinanden ved at promovere deres ideer for en bedre fremtid for mennesker og miljø.
Idéerne kan følges online på WeCollaborate.org, hvor brugerne kan kommentere på og videreudvikle idéerne samt stemme på deres favoritidé. De bedste idéer præmieres med en billet til Roskilde Festival 2010.

Publiceret 09 June 2009 03:00