Debatten om fiskebro på havnen fortsætter.

Debatten om fiskebro på havnen fortsætter.

Politikere vil have fiskebro på havnen

Teknisk Forvaltning foreslår, at der ikke skal være fiskebro på havnen, men det vil politikerne ikke være med til. Formand for Roskilde Havns Venner mener, broen kan spare børn for mange farlige situationer

Af
Anette Gundlach

Beboere på havnen og Roskilde Havneselskab kan ikke blive enige om, hvor lang en fiskebro skal være, og hvad den skal bruges til. Derfor foreslår Teknisk Forvaltning på Teknik- og Miljøudvalget møde på torsdag, at der ikke skal gives tilladelse til at lave broen. Både partiet Venstre, SF og de Konservative vil stadig have en familie- og børnevenlig bro på havnen. Socialdemokraterne vil også gerne være med til broen, hvis der kan findes en fornuftig løsning. Dermed er politikerne i udvalget enige om, at der skal være en fiskebro på havnen. Formand for Roskilde Havns Venner Knut Eirik Sandvik, der har samlet penge ind til broen, håber på, at politikerne bliver enige om broen på det kommende møde. Han mener, den er tvingende nødvendig for de mange børn, der bruger havnen. - Børn bliver jo tiltrukket af vandet, og i øjeblikket oplever jeg flere gange farlige situationer, når børnene går ned til vandet på de glatte sten for at fodre fugle og hente vand, det kan vi undgå med en fiskebro, siger Knut Eirik Sandvik. Han mener, at der er gået nabostrid i sagen, og derfor har han sendt en mail til alle byrådspolitikerne søndag, hvor han beder om deres støtte.

Flertal for bro uden både

Formand for Roskilde Havneselskab Orla Kristensen har tidligere sagt til Roskilde Avis, at selskabet gerne vil have en 80 meter lang fiskebro, hvor der kan være borde og stole på, hvor børn kan lege, og hvor der også er plads til, at både kan ligge til i kortere tid for at læsse af og på. Beboerne i området vil dog kun have en lille platform til børnene og absolut ingen mulighed for kortere eller længere ophold for både. Parterne har diskuteret sagen, men er stadig milevidt fra hinanden, og har nu opgivet at nå til enighed. Blandt politikerne i udvalget er der flertal for, at både ikke skal kunne ligge til broen, da hverken Venstre eller SF er for dette, men udelukkende ønsker en børne- og familievenlig bro. De Konservative kan godt forestille sig en kombineret bro, hvor den er lav i den ene ende, der kan bruges af familier, mens den kan være højere i den anden ende, så både kan ligge til i kortere tid. Socialdemokraterne har ikke lagt sig fast på en løsning, men vil gerne have en bro, som man kan være enige om. Det bliver afgjort, om der skal arbejdes videre på sagen på Teknik- og Miljøudvalgets møde torsdag i denne uge.

Publiceret 09 June 2009 10:48