Roskilde Brandvæsen skal nu købe yderlige 10 nye ambulancer, der skal bruges til kørsel i Køge, Solrød og Greve kommuner.

Roskilde Brandvæsen skal nu købe yderlige 10 nye ambulancer, der skal bruges til kørsel i Køge, Solrød og Greve kommuner.

Roskilde Brandvæsen skal køre ambulancer i Køge, Greve og Solrød

Forretningsudvalget for Regions Sjælland indstiller Roskilde Brandvæsen til at køre ambulancer i endnu et område. Beslutningen skal konfirmeres af Regionsrådet 18. juni

Af
Jan Partoft

Forretningsudvalget for Region Sjælland indstiller at Roskilde Brandvæsen får opgaven med at køre ambulancer i Køge, Greve og Solrød kommuner fra 1. februar. Den endelige beslutning skal tages af Regionsrådet torsdag 18. juni. - Det betyder, at vi nu skal i gang med at finde mandskab og finde steder at være, siger beredskabschef Carsten Iversen fra Roskilde Brandvæsen. - Vi skal som minimum oprette to nye stationer. En i Køge og en i Greve, og vi skal indkøbe 10 nye ambulancer. - Der skal også ansættes mellem 60 og 80 nye folk. Det bliver til næsten en tredobling af det mandskab, der kører ambulancer i dag. - Aftalen kommer til at give os en synergieffekt, da vi kommer til at køre færre kørsler med tomme ambulancer mellem sygehusene i området. Det giver også flere resurser at trække på ved store ulykker på for eksempel en af motorvejene. Roskilde Brandvæsens tilbud var det billigste. Det er på små 37 millioner kroner om året, med et aktivitetsniveau, der svarer til det nuværende.. Regionens kontrolbud lød på små 40 millioner kroner om året.

Publiceret 09 June 2009 11:55