Humøret er højt på sommerens madskole i Strøby. (Pressefoto).

Humøret er højt på sommerens madskole i Strøby. (Pressefoto).

Tag på Madskole i Strøby i sommerferien

Af
Per Møller

For femte år i træk arrangerer 4H og Landbrugsraadet Madskoler for børn i skolernes sommerferie. På skolen lærer børnene om danske råvarer og laver mad helt fra bunden.
Sidste år trak ca. 1.200 børn i forklædet og tog på Madskole i deres sommerferie. I år gentager Landbrugsraadet og 4H succesen på godt 60 skoler landet over.
I Stevns kommune afholdes der Madskole på Strøbykolen i uge 27 - mandag den 29. juni til 3. juli. Målet med Madskolerne er at lære børn om madlavning, kost og motion på en sjov, lærerig og aktiverende måde.
Ifølge undersøgelser er det kun fem procent af danske børnefamilier, der laver mad sammen, selvom mange forældre egentlig gerne vil lære deres børn gode kostvaner.

Hakker selv grøntsager

På Madskolen skal børnene selv hakke grøntsager, stege og brase. De vil blive præsenteret for nye råvarer i køkkenet og få en viden om, hvor maden kommer fra.
Alle børn i 8-13 års alderen kan deltage, og undervisningen foregår i dagtimerne fra mandag til fredag.
Foruden madlavning står programmet bl.a. også på daglig fysisk aktivitet og leg samt en ekskursion.
Torsdag disker børnene op med det bedste, de har lært, og så bliver der afholdt en fest på Madskolen for forældre og søskende.

Økodag

- Det er femte år 4H tilbyder Madskole i først Vallø, nu Stevns kommune. Vi er på Strøbyskolen, som har gode faciliteter både til de "daglige" kokkerier og den traditionelle familieaften, hvor børnene laver mad, pynter op og stolte byder på en lækker sommermenu.
Nyt i år har vi en økodag, som indledes med besøg hos en producent, fortæller Gyda Andersen, instruktør på Madskolen i Strøby.
Tilmelding kan ske på www.madskoler.dk .

Publiceret 09 June 2009 09:00