De første guldbolde er solgt

En holdkammerat til Frederik sikrede sig den ene af boldene fra kampene melle Aalborg DHs og Viborgs damer

Af
Jeppe Olsen

En holdkammerat til afdøde Frederik Broström er den glade vinder af den ene af boldene fra damernes DM-finaler. Godt hjulpet af sin mor afgav Peter Løvgreen det vindende bud i auktionen, som sølvinderne Aalborg DH havde på sin hjemmeside under og efter håndboldkampene om det danske mesterskab mod Viborg.
- Peter holdt meget af Frederik, som var en rigtig god og sjov ven, fortæller Peters mor. Tine Amorsen hedder hun.
- Vi bød et par gange, men den anden vinder bød over hele tiden. Så vi holdte lav profil nogle dage, indtil der manglede 20 sekunder. Da bød vi 50 kroner over på netop denne bold og fik den for 1.300 kroner. Vi gjorde det for symbolets skyld.

Forældrene får pengene

Tine Amorsen og Peter Løvgreen bor i Kr. Hyllinge. Køberen af bolden fra den anden af damehåndboldens finaler bor i Roskilde og hedder Jesper Pedersen.
Han oplyser til Roskilde Avis, at bolden stod ham i 1.250 kroner, og at han deltog i Aalborg DHs net-auktion med det formål at sikre, at håndbolden kom til Roskilde. Jesper Pedersen vil iøvrigt skænke bolden til Frederiks forældre i Vindinge. Auktions-pengene fra begge håndbolde går til Frederiks forældre.

Publiceret 11 June 2009 03:00