Mariann Waldhauer - ny forpagter af KØS Café på Kunstmuseet Køge Skitsesamling. (Foto: JCJ).

Mariann Waldhauer - ny forpagter af KØS Café på Kunstmuseet Køge Skitsesamling. (Foto: JCJ).

KØS Café har fået ny forpagter

Caféen åbner lørdag den 13. juni kl. 11.00 med gratis kaffe og smagsprøver.

Af
Per Møller

Lørdag den 13. juni fejrer Kunstmuseet Køge Skitsesamling - KØS - at museets café har fået ansat en forpagter samt at caféen kan byde på et nyt, spændende menukort for børn som voksne samt at en ny udsmykning pryder væggene og danner en hyggelig ramme om aktiviteterne.
I KØS Café i museets stueetage vil gæsterne fremover blive mødt af den nye forpagter Mariann Waldhauer.
- Mariann Waldhauer er 55 år og har i mange år haft en drøm om at åbne egen café. Nu bliver drømmen til virkelighed, og vi glæder os til igen at kunne tilbyde museets gæster noget rart til ganen, siger museets PR-koordinator Pernille Sander.
På det nye menukort kan man finde både brunch, caféplatte og håndmadder, og de søde sager bliver serveret under navne som Morgenfruens Solskin og Bondepige med slør anno 2009.
Til de små gæster er der klap-sammen-madder, gulerødder og æblesnitter.
Caféen anvender råvarer fra lokalområdet og selvom Mariann Waldhauer hver dag tager turen fra Nordsjælland, er det resterende cafépersonale fra Køge-egnen. Caféens åbningstider følger museets - tirsdag til søndag kl. 10-17.
- Overalt i caféen er der hængt store og små skitser op af kunstneren Arne Ungermanns fantastiske og ofte humoristiske univers kendt fra bl.a. Svikmøllen og Politiken. Det er blevet til en fin udsmykning, der samtidig skal ses som et ønske fra museets side om hele tiden at præsentere nye værker fra vores samling, siger Pernille Sander.

Første åbningsdag

KØS Café byder Mariann Waldhauer velkommen og fejrer åbningen både ude og inde lørdag den 13. juni med gratis kaffe og en lille smagsprøve til alle mellem kl. 11-13.

Publiceret 11 June 2009 09:00