En glad Louise Christensen har netop fået huen på efter sit 10-tal i sidste fag.

En glad Louise Christensen har netop fået huen på efter sit 10-tal i sidste fag.

Roskildes første studine er sprunget ud

Af
Jeppe Olsen

Louise Christensen blev tirsdag middag den første studine i Roskilde anno 2009, da hun fik HF-huen med det blå bånd på hovedet på sin skole, Himmelev Gymnasium.
Den 20-årige Rokildenser kronede sin flotte eksamen med et 10-tal, næst højeste karakter på den nye scala, og faget var KSH. Bogstaverne står for kristendom, samfundsfag og historie.
- Jeg var oppe at forsvare en synopsis (kort skriftlig opgave med spørgsmål og svar, red.), og det gik heldigvis godt, fortæller den nybagte student.
Udover 10-tallet har den flittige og seriøse student tre topkarakterer, altså 12-taller, på eksamensbeviset. Hvad gennemsnittet ender på, ved hun endnu ikke.
- Vi har ikke fået alle karakterer fra de skriftlige eksamener, men jeg kommer vist til at lande på omkring 10.

Seriøs sabbath

De høje karakterer forklarer hun med netop flid og stor læselyst. Gymnasiet har ikke været beskæftigelsesterapi.
- Jeg har hele tiden ville have mest muligt ud af det. Det er tilfredsstillende og giver mig mulighed for selv at vælge på hylde ét. Også spiller det da også ind, at jeg var på highscool i USA før HF-forløbet. Man kan sige, at jeg har gået seks år i gymnasiet, griner Louise Christensen.
De mange skoleår betyder, at hun nu skal puste lidt ud, før hun sætter i gang med en vidergående uddannelse.
- Jeg tager et år til Bologna i Italien, hvor jeg skal være aupair-pige på deltid kombineret med at læse italiensk. Til næste år går jeg i gang med at læse, og jeg tænker, at det bliver antropologi. Men det kan nå at ændre sig, siger studenten, der glæder sig til at feste med klassekammeraterne.

Publiceret 11 June 2009 03:00