(Foto: Erling J.)

(Foto: Erling J.)

Tvivl om afgørelse

Institutionerne Hobbitten og Ringen har fået nej til dispensation for fælles områdeledelse, og mister nu den fælles leder, til gengæld er der tvivl om, om de kan fortsætte skovtilbud

Af
Anette Gundlach

Formand og næstformand i Skole- og Børneudvalget Henrik Stougaard og Bent Jørgensen er uenige om, hvad et afslag til dispensation for områdeledelse kommer til at betyde for vuggestuen Hobitten og Børnehuset Ringen.
Bent Jørgensen fra Venstre mener, de kan fortsætte med at bruge skovebørnehus og udflytterordning, mens Henrik Stougaard forklarer, at det er der ikke taget stilling til. Signalet fra forvaltningen er dog, at de mister begge dele, mener formanden.
Formanden for den selvejende institution Vuggestuen Hobbitten Daniel Tronholm var noget forbeholden, da Roskilde Avis onsdag fortalte ham, at institutionen og den kommunale børnehave Ringens ansøgning om dispensation for områdeledelse blevet afslået på tirsdagens Skole- og Børneudvalgsmøde.
Humøret steg dog, da han hørte, at udvalgets næstformand Bent Jørgensen lovede, at begge institutioner fortsat må benytte sig af Hørgården som skovbørnehave og med udflytterordning.
- Det er en ren administrativ ændring, der sker med begge institutioner. Det er kun de to institutioners fælles ledelse, der ophører, men ellers kører både Hobbitten og Ringen videre som hidtil, siger Bent Jørgensen. Han forklarer, at eftersom det ser ud til at børnetallet i fremtiden er faldende, så begge institutioner ikke kan fylde Hørgården helt ud, så kan det være, at andre institutioner også kan nyde godt af tilbuddet.
- Hvis det er rigtigt, så er jeg meget glad, siger Daniel Tronholm. Han var ellers til et møde med Roskilde Kommune mandag i denne uge, hvor han gik slukøret hjem, fordi han troede at vuggestuen havde tabt både skov- og udflytterbørnehaven.
Udflytter kan ikke fortsætte
Henrik Stougaard er langt fra sikker på, at institutionerne får lov til at beholde deres udflyttermuligheder. Han var den eneste i udvalget, der var for dispensationen. - Der er slet ikke taget stilling til Hørgården og udflytterordningen, og signalet fra forvaltningen er, at institutionerne på sigt ikke skal kunne bruge disse muligheder, siger Henrik Stougaard.
Derfor mener han ikke, at det kun er en ren administrativ beslutning. Daniel Tronholm har tidligere forklaret til Roskilde Avis, at han frygter, at vuggestuen på sigt bliver nødt til at dreje nøglen om, hvis den mister udflyttermulighederne.

Passer ikke ind

Bent Jørgensen forklarer, at selvom den fælles ledelse i institutionerne har kørt rigtig godt i 10 år, så var det tid til at skifte den ud nu, fordi den var svær at administrere og fordi den fælles områdeledelse er besluttet.
Henrik Stougaard kan ikke forstå, at når institutionerne har kørt et godt samarbejde med fællesledelse i så mange år, at de ikke får lov til at fortsætte. - De er jo sådan set frontløbere for fælles områdeledelse, men nu kan de ikke få lov til at fortsætte, fordi man har lavet nogle firkantede kasser, hvor de ikke passer ind.
- Man kan ikke være bekendt at sige tak for godt arbejde på den måde, og det passer i hvert fald ikke med politikken om, at der skal være plads til forskellighed. agroskildeavis.dk

Publiceret 11 June 2009 11:45