14-årige Ismail Karadag (i midten) bliver bakket op af sine venner, som begge har været vidner til politibetjentens forfølgelse af Ismail Karadag. Til venstre for Ismail Karadag sidder 13-årige Peter Gram Heskjær, og til højre er det Mikkel Pihl Larsen på 16 år (Foto:Erling J. Pedersen).

14-årige Ismail Karadag (i midten) bliver bakket op af sine venner, som begge har været vidner til politibetjentens forfølgelse af Ismail Karadag. Til venstre for Ismail Karadag sidder 13-årige Peter Gram Heskjær, og til højre er det Mikkel Pihl Larsen på 16 år (Foto:Erling J. Pedersen).

14-årig chikaneret af politiansat

En 14-årig dreng er blevet forfulgt af en mand der til daglig er ansat ved politiet

Af
Julie Myhre

14-årige Ismail Karadag fra Roskilde har politianmeldt en mand, som over flere dage har forfulgt og chikaneret ham ved at spytte på ham og råbe trusler efter ham. Der er tale om en mand, som ifølge Ismail Karadag er ansat som politimand hos Midt- og Vestsjællands Politi.
Mandag 1. juni var Ismail Karadag og hans ven Peter Gram Heskjær om eftermiddagen på vej hen til nogle fodboldbaner ved Lindegården i Roskilde. Da den omtalte politimand så Ismail Karadag fra sin kolonihave, gav han sig til at spytte efter ham. Derefter fulgte manden efter de to drenge hen til fodboldbanerne, hvor manden tog en slurk af sin vandflaske og spyttede vandet ud i retning af Ismail Karadag, som fik vand på arme og ben. Manden satte sig bagefter på en bænk over for de to drenge og gav sig til at nedstirre Ismail Karadag.
- Han kiggede på mig, som om han ville dræbe mig, og hver gang, han kiggede, blev jeg bange, siger Ismail Karadag, der også dagen efter blev antastet af manden ved samme fodboldbaner. Denne gang spyttede manden på Ismail Karadags cykelsadel og fotograferede den tilspyttede sadel med sin mobiltelefon. Sammen med en ven stod manden og grinede af synet.
- Han viste billedet frem til sin ven, som om han havde tænkt sig at vise billedet til sin familie for at nedgøre vores familie, fortæller Ismail Karadag.
Han er overbevist om, at manden forfølger ham, fordi han bærer nag over en slåskamp mellem mandens bror og Ismail Karadags bror, der ligger flere år tilbage.

Sag i venteposition

Til at begynde med tøvede Ismail Karadag med at anmelde manden for chikane, fordi han arbejder som politimand.
- Hvis han ikke havde været politimand, så havde jeg ringet til politiet på stedet den dag, han spyttede efter mig. Jeg føler ikke, at jeg kan gøre så meget, når han er politimand, siger Ismail Karadag.
Torsdag 4. juni valgte han alligevel at aflevere en anmeldelse på politigården i Roskilde som et brev stilet til politidirektør i Midt- og Vestsjællands Politi, Anders Linnet. Sekretariatschef i Midt- og Vestsjællands Politi, Jesper Kofoed, bekræfter, at politiet har modtaget Ismail Karadags anmeldelse af chikanen. Ifølge Jesper Kofoed vil sagen blive behandlet efter de gældende regler, men der kan godt gå et stykke tid. Når den anmeldte er ansat ved Midt- og Vestsjællands Politi, er det op til politikredsen selv at vurdere, hvorvidt man som politikreds er inhabil i forhold til at behandle politianmeldelsen. Hvis det er tilfældet, vil en anden politikreds overtage sagen, oplyser Jesper Kofoed.

Publiceret 12 June 2009 08:30