Hastrupskolens pedel, Frank Petersen, har ikke kunnet indstille rottejagten endnu. (Foto: Jørgen Chr. Jørgensen),

Hastrupskolens pedel, Frank Petersen, har ikke kunnet indstille rottejagten endnu. (Foto: Jørgen Chr. Jørgensen),

Fortsat indsats mod rotteplage i Hastrup

Bekæmpelsen af rotteplagen på Hastrupskolen er langt fra et overstået kapitel, og størrelsen på den endelige regning er endnu ukendt.

Af
Martin Rasmussen

ROTTEPLAGE: Rotternes adgang til Hastrupskolen er blevet begrænset, men rotteplagen er langt fra et overstået kapitel på skolen.
Der arbejdes fortsat på højtryk på at indkredse problemerne omkring rotternes adgang til skolen, og der venter flere investeringer på længere sigt, hvis skolen skal sikres effektivt mod rotter.
Ifølge skoleleder Thomas Kielgast bliver der fortsat fanget rotter hver anden eller tredje dag på Hastrupskolen i de fælder og giftkasser, der er blevet sat op en række steder på skolens område.
Aktuelt er tre klasseværelser lukket af på grund af fangsten af en rotte i et af lokalerne og fundet af en død rotte i et andet, og et hold af håndværkere arbejder på højtryk på at fastslå problemets omfang.
Blandt andet er der gravet en række steder omkring skolen for at få overblik over de ødelagte kloakrør.

Vi har udfordringer

- Det er ikke sådan, at vi er angrebet af rotter i det omfang vi oplevede før påske, men vi må konstatere, at vi stadig har nogle udfordringer, siger Thomas Kielgast.
- Der er pivåbent fra kloakkerne og ind på skolen, tilføjer han og forklarer, at der er afløb i alle klasselokaler, og de fleste af rørene til dem er formentlig faldet sammen at dømme efter de stikprøver, der er foretaget indtil videre. Desuden er det blevet konstateret, at rotterne har kunnet leve i et hulrum under gulvet i skolebygningerne, hvor der er fundet rotteekskrementer.

Opgravninger har vist omfattende problemer med Hastrupskolens kloakker, og rottejagten på skolen er langt fra et overstået kapitel.

Opgravninger har vist omfattende problemer med Hastrupskolens kloakker, og rottejagten på skolen er langt fra et overstået kapitel.

Kloaker i dårlig stand

Renoveringspuljen for skoler i år allerede er stort set tømt på grund af den foreløbige regning på godt 400.000 kroner, men ifølge Søren Nielsen, der er sektionsleder i Køge Kommunes afdeling for kommunale bygninger, venter der yderligere udgifter næste år.
- Kloakkerne er i meget dårlig stand. Der er strækninger, der er faldet sammen, men der er ikke penge til at renovere dem her og nu, forklarer han.
Lige nu arbejdes der derfor blot på en midlertidig sikring for at forhindre rotternes adgang til skolen.
I alt er der gennem de seneste måneder fanget omkring 250 rotter på skolen.
Søren Nielsen fortæller, at der ikke på nuværende tidspunkt er overblik over de samlede omkostninger til reparation af kloakkerne, men at der formentlig bliver tale om et nyt sekscifret beløb næste år, hvorfor de samlede omkostninger i sagen let kan komme i nærheden af en million kroner.

Publiceret 12 June 2009 06:00