Træner Auri og Herfølgespillerne kunne juble over oprykning onsdag aften på Gladsaxe Stadion. (Foto: Jørgen Chr. Jørgensen)

Træner Auri og Herfølgespillerne kunne juble over oprykning onsdag aften på Gladsaxe Stadion. (Foto: Jørgen Chr. Jørgensen)

HB Køge klar til Superligaen

En storsejr over AB blev Herfølges sidste og afgørende skridt mod oprykning til landets bedste række.

Af
Martin Rasmussen

OPRYKNING: HB Køge kan indlede tilværelsen som superligahold, når den nye overbygning tager hul på den nye sæson efter sommerferien. Det blev afgjort onsdag aften efter en fremragende indsats af et Herfølgemandskab, der med en 4-0 sejr definitivt afviste konkurrenterne fra AB i kapløbet om at sikre sig en af de to oprykningspladser i 1. division. Emmanuel Ake førte som mange gange tidligere an i målscoringen i storsejren med et veltimet saksespark til 1-0, og siden så Herfølge sig ikke tilbage. Ifølge sportschef Per Rud betyder oprykningen dog ikke, at HB Køge-tilhængerne skal forvente mange forstærkninger i den korte sommerpause. Han understreger, at man har fuld tillid til de spillere, der har ført holdet til oprykning efter en fremragende sæson. Der resterer stadig en hjemmekamp mod Hvidovre søndag, inden Herfølgespillerne kan holde sommerferie. HB Køge indleder den nye sæson i Superligaen på hjemmebane, når man allerede den 19. juli møder det andet oprykkerhold, Silkeborg. Allerede i anden kamp kommer HB Køge for alvor i ilden - her møder man de forsvarende mestre, FCK, i Parken. Læs mere i det store oprykningstillæg som du finder i PDF-avisen andetsteds her på loerdagsavisen.dk.

Publiceret 12 June 2009 06:15