Hvor har de dog alle sammen fortjent den oprykning…!

Af
Af Jørgen Petersen

Kære læser!
Onsdag aften sikrede Herfølge Boldklub sig oprykningen til SAS-Ligaen – også kaldet Superligaen – og dermed spiller det nye hold: HB Køge altså i landets fornemmeste fodboldrække allerede i sin første sæson.
Mange vil måske nok mene, at det er lige lovlig tidligt.
Der er så ufattelig mange løse ender, der endnu skal falde på plads i den nye fodbold-overbygning – ikke mindst det der handler om penge – men omvendt er jeg heller ikke i tvivl om, at de mennesker, der har VILLET dette her - de skal nok også bære holdet videre.
Det er de samme mennesker, som igennem mange år har kæmpet og kæmpet – ikke på banerne – men i mødelokaler rundt omkring for at få overbygningen på plads.
Det har været en hård kamp, men til sidst lykkedes det. Nu skal denne kamp ikke "ødelægges" af, at holdet allerede har sikret sig oprykning, for spillerne har virkelig også fortjent det.
En 4-0 sejr i den afgørende kamp om oprykning taler sit tydelige sprog. Det er ikke en tilfældighed, at Herfølge inden sidste spillerunde søndag sidst på eftermiddagen, indtager 1. pladsen, og med kun Silkeborg og AB indenfor synsvidde.
Alle de andre hold er langt, langt efter. Det er klasse!
Men der er forskel på 1. division og SAS-ligaen. Uden at skulle tage glæden fra de spillere, der har sikret oprykningen må vi nok også være realistiske: Der skal nok indkøbes et par spillere mere til at supplere truppen.
Og det er her, at alle vi erhvervsfolk nu har chancen for være med til at "brande" hele kommune i forbindelse med fodbolden. Det er så oplagt en mulighed, at både erhvervsliv og kommunen må stå sammen – og ikke mindst komme til lommerne!
Prøv blot at tænke på den "eksplosive" udvikling, der er sket i kølvandet på Brøndbys succes i dansk fodbold. Før Per Bjerregaard og co. satte sig for at skabe et stærkt fodboldhold var der ikke mange, der kendte Brøndby.
Det er der nu!
Og nu er det er ikke kun fra fodboldfronten. Mange virksomheder har efterfølgende slået sig ned i Brøndby Kommune – nu var man pludselig en succes, når man kom fra Brøndby.
Sådan kan vi også få det her i Køge – både erhvervsliv, kommune og alle andre – men så må vi også bakke op om alt det der sker nu.
Det er Herfølge, der har sikret oprykning – men det er HB Køge, der spiller i SAS-ligaen - så uanset hvem man hidtil har holdt med, så er det nu samlet i et fællesskab.
Bestyrelsen tæller medlemmer fra både Køge og Herfølge – holdet tæller spillere fra både Køge og Herfølge (og en del udefra) – så nu skal vi også bare have publikum med!
Vi har alle forudsætninger for at skabe en ny fodboldkultur i hele Køge Kommune – den chance må vi ikke lade gå fra os.
Navnet "(HB) Køge" vil nu komme direkte fra landsdækkende radio og tv hver eneste uge til hele Danmark.
Det er det "brand" vi har sukket så længe efter i Køge – nu er det her – grib det – og start allerede søndag eftermiddag hvor Herfølge Boldklub, hele Køge og HB Køge har sat alle sejl til for at det skal blive en fornøjelig dag med afslutningen på "fodbold-krigen" mellem Herfølge og Køge.
Nu er en ny æra sat i søen – nu er vi forenet omkring et hold. På det professionelle plan er det slut med de gule og de sort/hvide trøjer – nu er vi fælles om de blå og sorte spilledragter.
Her på Lørdags-Avisen fejrer vi Herfølges oprykning og HB Køges SAS-liga status med et festligt "Tillykke-tillæg" – og overskuddet fra dette tillæg har vi givet videre til arrangements-komiteen bag den store opryknings-fest, direkte øremærket til en festlig "samba-danse-opvisning" forud for Herfølges sidste hjemmekamp mod Hvidovre.
Lad det gerne "rettesnoren" for hvad det er for en slags fodbold vi gerne vil se fra HB Køges side, når FCK, Brøndby og alle de andre kommer på besøg
Rigtig go' fest!!

Publiceret 12 June 2009 10:30