Jesper Nielsen - glæder sig til pokalfinalen for veteraner mod Vejle lørdag eftermiddag. (Foto: JCJ).

Jesper Nielsen - glæder sig til pokalfinalen for veteraner mod Vejle lørdag eftermiddag. (Foto: JCJ).

Jesper Nielsen tager en ny tørn som førsteholdsspiller

41 år er ingen hindring for evigt unge Jesper Nielsen fra Køge Boldklubs Serie 2 og Veteranhold

Af
Per Møller

Han blev meldt ind i Køge Boldklub som 7-årig i 1975 - året hvor klubben vandt sit andet Danmarksmesterskab. Og lige siden den forårsdag har Jesper Nielsens navn figureret i klubbens medlemskartotek og det er gennem årene blevet til hundredevis af kampe - som ungdoms- og seniorspiller. Og der er fortsat et godt drev i den nu 41-årige Jesper Nielsen, der trives som en fisk i vandet i venstre forsvarsside på såvel Køges hold i Serie 2 som på Veteranholdet, der lørdag kl. 14.00 spiller Landspokalfinale mod Vejle Boldklub i Vejle. - Det har været nogle rigtigt sjove år, og selvom jeg i dag er bosat i Hillerød og arbejder i Espergærde, holder jeg fortsat ved. Det skyldes jo ikke mindst de mange sjove timer man har haft og stadig har sammen med holdkammeraterne. Det kan man altså ikke bare sådan lige sige farvel til. Og så længe lysten er der til både træning som kampe, hvorfor skulle man så stoppe, spørger Jesper Nielsen.

Kedeligt at være målmand

I miniput- og lilleputårene var Jesper Nielsen målmand. Men som drengespiller blev handskerne lagt på hylden til fordel for en plads som forsvarsspiller i venstre side. - Til sidst blev det simpelthen for kedeligt at være målmand - der skete for lidt, siger Jesper Nielsen, der fik sin debut på Køges førstehold den 22. september 1991 i en hjemmekamp mod Ringsted IF i den daværende 3. Division Øst. Dette står fortsat som højdepunktet i hans fodboldkarriere. - Jamen målsætningen lige fra man startede som miniputspiller var jo hele tiden at dygtiggøre sig og en skønne dag at komme på klubbens bedste hold. Og da man pludseligt så sit navn på holdsedlen var man simpelthen så glad og stolt, fortæller Jesper Nielsen, der også noterer et divisionsopgør mod Fremad Amager i Sundby Idrætspark med rigtigt mange mennesker på lægterne, samt diverse rejser til internationale ungdomsturneringer som store højdepunkter. Ialt nåede Jesper Nielsen at optræde 14 gange på Køge Boldklubs førstehold. Men det kan måske blive til endnu flere fremover... Jamen, når vi starter op på en ny turnering efter sommerferien, bliver Køges nuværende Serie 2 hold (som dog rykker ned i Serie 3, red.) jo klubbens førstehold. Og så tager jeg naturligvis en tørn mere. Det er da vist aldrig sket før at en spiller på 41 år har fået "comeback" som førsteholdsspiller. Det må da være lige til historiebøgerne, joker Jesper Nielsen, der i sæsonen 1998/99 spillede et halvt år på BK Avartas divisionshold i Rødovre. Men i det halve år bevarede medlemsskabet i Køge.

Venstre forsvarsside har - siden drengeårene - været Jesper Nielsens faste plads på fodboldbanen. (Foto: JCJ).

Venstre forsvarsside har - siden drengeårene - været Jesper Nielsens faste plads på fodboldbanen. (Foto: JCJ).

Vi tager pokalen med hjem

Men lige nu er tankerne et andet sted. Nu gælder det en nok så vigtig opgave på Veteranholdet, der for første gang nogensinde har spillet sig vej helt frem til finalen i DBU's Landspokalturnering. Finalen spilles lørdag den 13. juni kl. 14.00 på Vejle Stadion. På spørgsmålet om Køge har nogen chance mod de traditionelt stærke jyder, svarer Jesper Nielsen promte: - Ja, for fanden. Vi skal vinde. Og jeg tror på mulighederne. Selvom Vejles hold består af mange kendte tidligere divisions- og landsholdsspillere tror jeg, at vi qua det at vi har et noget yngre mandskab, kan besejre dem. Vi må vise vores ungdommelighed. Jo, jeg tror vi tager pokalen med hjem til Køge, slutter en optimistisk Jesper Nielsen.

Publiceret 12 June 2009 11:00