(Foto: JCJ).

(Foto: JCJ).

Køge Svømmelands økonomi på dybt vand

Køge Svømmeland har kurs mod et millionunderskud i 2009.

Af
Martin Rasmussen

UNDERSKUD: Køge Svømmeland styrer mod et underskud på omkring 2,75 millioner kroner for 2009, og heller ikke næste år er der udsigt til balance i svømmehallens økonomi.
Derfor lægges der nu op til markante indskrænkninger af åbningstiden i et forsøg på at begrænse de tab, som skal dækkes af Køge Kommune.
- Den eneste måde Køge Svømmeland kan holde skindet på næsen er ved at indskrænke åbningstiden. Det er bitter nød, hvis vi skal holde gang i biksen, siger kulturudvalgsformand Erik Swiatek (S).
Derfor skæres der nu 2,5 timer af åbningstiden på normale hverdage, og på de tyndt besatte hverdage bliver dagene 3,5 timer kortere i Køge Svømmeland.
Også lørdag og søndag bliver åbningstiden væsentligt forkortet, og forventningen er, at man med denne manøvre kan spare 810.000 kroner om året.
Besparelsen vil dog først slå fuldt igennem næste år, hvorfor der selv med den kortere åbningstid, som ifølge planen skal indføres den 20. september, vil være et underskud på knap 2,5 millioner kroner i 2009.

Håb om fremgang

Erik Swiatek håber, at brugerne vil vende tilbage, når sommerens renovering er overstået, og Køge Svømmeland igen vil fremstå i tiptop stand efter de seneste års massive problemer med blandt andet vandkvalitet og bygningskonstruktion.
- Når vi er færdige med ombygningen, vil vi have et rigtigt flot svømmeland, siger Erik Swiatek, hvis forhåbninger desuden går i retning af en positiv effekt ved, at svømmehallen i Greve holder lukket i et helt år på grund af renovering.
Alene sommerens lukkeperiode på grund af de omfattende renoveringer ventes at koste omkring 1,5 millioner kroner for Køge Svømmeland, der blandt andet også må se frem til et underskud på den ordinære drift på 900.000 kroner på grund af svigtende indtæger som følge af et faldende besøgstal efter de seneste års problemer.
Det er Køge Kommune, der skal dække underskuddet i Køge Svømmeland, og kulturudvalget har i første omgang besluttet at afsøge mulighederne for at finde pengene i det eksisterende budget.
Alternativet er en tillægsbevilling, hvilket næppe vil vække udelt begejstring i byrådet, som i forvejen kæmper med en presset økonomi i indeværende år.

Publiceret 12 June 2009 09:00