Den lokale kunstner, Ulrik Hyldig (th.), udstiller sine billeder hos Sydbank i Køge og filialdirektør Claus Baunsgaard (tv.). (Foto: Jørgen Chr. Jørgensen).

Den lokale kunstner, Ulrik Hyldig (th.), udstiller sine billeder hos Sydbank i Køge og filialdirektør Claus Baunsgaard (tv.). (Foto: Jørgen Chr. Jørgensen).

Ny udstilling i Sydbank

Ulrik Hyldig udstiller sin billedserie "Bykort" i Sydbanks afdeling i Køge.

UDSTILLING: Den nye udstilling i Sydbanks afdeling i Køge er en del af billedserien "Bykort" af kunstneren Ulrik Hyldig.
- Bykort er først og fremmest en hyldest til storbyens struktur, arkitektur, farverighed og mangfoldighed, forklarer Ulrik Hyldig, der har forsøgt at kombinere sin fascination af storbyen med oplevelser fra konkrete steder.
Billederne er alle fremstillet med akrylmaling, og de er udført med både spartel, kniv og pensel på lærred.
- Jeg bruger stærke farver og lader mig inspirere af den simple men effektive lys- og skyggelægning, man blandt andet finder i graffitien.
Disse elementer gør det naturligt for mig at skabe de konstraster, jeg så gerne vil have frem i mine malerier, forklarer kunstneren.
Ulrik Hyldig er 32 år og autodidakt, men er sideløbende uddannet billedkunstlærer.
Han har malet igennem 10 år og og har gradvist nærmet sig den abstrakte ekspressionisme mere og mere - både som inspirations- og udtryksform.
Han har tidligere udstillet forskellige steder i landet, men det er første gang, han udstiller på hjemmebane i Køge, hvor han også bor.
Billederne kan ses i Sydbank frem til august.

Publiceret 12 June 2009 14:00