Arkivfoto: Jørgen Christian Jørgensen

Arkivfoto: Jørgen Christian Jørgensen

Oprykningen til Superligaen giver masser af muligheder for det lokale erhvervsliv

Af
Af Jørgen Nielsen - Formand HB Køge A/S

Spørgsmålet er, hvad kom først hønen eller ægget? Eller formuleret lidt anderledes.
Driver Superligafodbold i Køge erhvervslivet eller driver erhvervslivet i Køge Superligafodbolden?
Umiddelbart en kombination i min optik, og nu står vi med alle tiders mulighed. Oprykningen til Superligaen giver for alvor Køge-området mulighed for igen at komme i fokus.
Det at have et lokalt fodboldhold, der spiller i landets bedste række, kan og vil med garanti give masser af genlyd rundt omkring.
Ikke mindst via masser af omtale i lokale og landsdækkende medier, men også fordi opmærksomheden omkring Superligaen er enorm blandt befolkningen.
Så der har åbnet sig en masse nye muligheder for det lokale erhvervsliv, men det nu der skal sadles.
Så når man sidder som ejer eller leder i en lokal virksomhed i Køge-området, er det i princippet nu, man skal kende sin besøgelsestid omkring det sponsormæssige, både for HB Køges skyld, men også for det lokale erhvervslivs skyld.
Et sponsorat vil jo gavne HB Køge, da det vil give tryghed og arbejdsro, mens det lokale erhvervsliv qua et sponsorat vil få en masse opmærksomhed, men da det er Superligafodbold, vil der også kunnet komme sponsorer udefra, så det er nu, der skal slås til, hvis ikke det lokale erhvervsliv vil risikere at blive skubbet i baggrunden.
For vi vil jo gerne have gang i det lokale erhvervsliv, og vi skylder stor tak til alle dem, som allerede bakker op, men vi vil gerne have bredden med, og da der nu kun er en klub at sponsorer, er det alt andet lige blevet nemmere.
Rent politisk er det også vigtigt, at der bliver bakket op, og der bliver bidraget til den videre succes, men det har jeg stor tiltro til, for selv om jeg kun har været kort i HB Køge er mit indtryk af den politiske velvilje meget positivt.
Når sejrsrusen har lagt sig, og alt det positive har sat sig i hjertet, er det nu, fødderne skal aktiveres i retning af det hårde arbejde, der lægger foran os, i bestræbelserne på at blive i Superligaen.
Det kræver blandt andet en ordentlig organisation og struktur, samt at vi stikker en finger i jorden og viser økonomisk ansvarlighed og først bruger kronen, når den er tjent. For selv om drømmen var at købe Ronaldo, så bød vi kun 600 millioner kroner, så vi må kæmpe for overlevelse i Superligaen uden ham, men forhåbentlig sammen med det bredde lokale erhvervsliv.

Publiceret 12 June 2009 13:00