Martin Bøge Pedersen på sin terrasse, som bringer ekstra gode kvadratmeter til lejligheden. (Foto: Jørgen Christian Jørgensen).

Martin Bøge Pedersen på sin terrasse, som bringer ekstra gode kvadratmeter til lejligheden. (Foto: Jørgen Christian Jørgensen).

Jeg holder hjemmet minimalistisk

Martin Bøge Pedersen er glad for sin lille hyggelige lejlighed midt i Køge, som han holder i den minimalistiske stil.

Af
Martin van Dijk

UGENS PROFIL: Martin Bøge Pedersen er en rigtig Køge-dreng, eller mand er vel den rigtige betegnelse, når man har rundet 30 år.
Han slog igennem lydmuren tilbage i 1997, da han som den ene halvdel af musikgruppen 'The Loft' stod bag tre af numrene til filmsuccesen 'Den eneste ene'. Siden har han levet af at lave musik, men han er ikke 'flygtet' til København eller Århus, som mange kunstnere gør, for bopælen i Danmark har hele tiden været Køge.
Hvordan fandt du dit nuværende hjem?
-En god vens, kærestes, forældre ejer bygningen, og da jeg skulle bruge en ny lejlighed, var jeg så heldig, at der blev en ledig her, så jeg flyttede ind i september sidste år.
Hvad kan du godt lide ved boligen?
-Jeg er vild med beliggenheden, som er central. Her er desuden en dejlig terrasse lige ned til åen, og så kan jeg også godt lide, at den er i flere plan.
Hvilket rum holder du mest af?
-Nu er her jo ikke så mange forskellige, da det jo næsten er et stort rum, men jeg er meget glad for stuen med udsigten til åen, og det er her jeg slapper af.
Hvad behøver et hvert hjem?
-Det er vigtigt, at man føler sig hjemme, og at man har et sted, hvor man kan slappe af.
Hvad inspirerer dig, når du indretter hjemmet?
-Altså jeg går ikke så meget op i det, men jeg kan godt lide, at her ikke roder. Jeg forsøger også at holde det forholdsvis minimalistisk, så her ikke er så mange ting.
Hvad vil du aldrig bringe ind i hjemmet?
-Masseproduceret kunst, det siger mig ingenting.
Hvad er det næste, du ønsker dig til hjemmet?
-Det er et kæmpe billede af Mick Jagger, som er malet af en tysk kunstner. Jeg så det i Las Vegas for ikke så længe siden, og det ville passe perfekt ind i lejligheden.
Hvad er aktuelt for dig lige nu?
-Jeg er i fuld gang med at gøre en ny plade færdig, som kommer her til efteråret. Det er et samarbejde med sangerinden Stine Hjelm Jacobsen, som også har Køge-relationer. Jeg skriver sangene og musikken, og hun synger. Det er et helt nyt projekt, så det bliver spændende.
Hvordan er dine relationer til Køge?
-Jeg har altid boet i byen. Jeg er opvokset ude i Nørremarken, og mine forældre bor stadig i det hus, hvor jeg er vokset op.
Hvad er dit bedste barndomsminde?
-Jeg skatede meget , da jeg var yngre, og det var altid ude i Nørremarken. Vi legede i det hele taget altid i det område, så mit bedste barndomsminde må være Nørremarken og alt det, der foregik derude.
Hvis ikke du lavede musik, hvad ville du så lave?
-Det har jeg faktisk tænkt en del over, og jeg tror egentlig, at jeg gerne ville være tatovør, men det skulle være på et højt niveau, så man selv kunne vælge, hvilke tegninger, man ville lave, så man har friheden til selv at vælge.
Hvad kan gøre dig rigtig glad?
-Det kan musik. Både når jeg lytter til det, og når jeg laver det selv. Der er selvfølgelig også mange andre ting, som kan gøre mig glad, blandt andet at rejse, og det sidste stykke tid har jeg boet de del i Las Vegas og i Los Angeles.
Hvad kan gøre dig sur?
-Det kan al den vold, som der er i øjeblikket. Det er så meningsløst, og jeg synes godt, at man kan mærke, at der er mere vold, når man selv er ude.
Hvad er din største styrke?
-Det er min stædighed. Når jeg sætter mig noget for, så gør jeg det. Det er også nødvendigt i musikbranchen, at man tror på sig selv, og det man laver, for der kan være lange perioder uden succes og penge.
Hvad er din største svaghed?
- Det er faktisk nok det samme. Jeg lytter altid på folk, hvis de har kommentar eller gode råd, til det jeg laver, men jeg tror altid mest på sig selv, og det kan til tider godt være en svaghed.
Hvem beundrer du?
-Bono er min verden i en klasse for sig. U2 har været med længe efterhånden, men de holder stadigvæk, og det er imponerende.
Hvordan slapper du bedst af?
-Det gør jeg på sofaen med slik og en god film Hvad er så en god film? - Jeg kan godt lide thrillers som 'Ondskabes øjne' og 'Seven'. Det er to fantastiske film.
Har du en favorit bog?
-Jeg er rigtig vild med at læse biografier, og især Anthony Kiedis, som er forsanger i Red Hot Chili Peppers, bog, 'Scar Tissue' er jeg vild med, men også bogen om U2 'At the end of the world' er helt fantastisk.
Fakta om Martin Bøge Pedersen
Han er 30 år, og lever af at spille musik. Det var i gymnasietiden at interessen for musik for alvor blev vakt, og han har hittet stort med 'The Loft', som han dannede sammen med Jakob Weise Hellum. Duoen er nu gået hvert til sit, og han arbejder nu på et endnu unavngivet projekt sammen med sangerinden Stine Hjelm Jakobsen, og deres første album kommer til efteråret. Når han ikke er bosat i Køge, så har han opholdt sig en del i Las Vegas og Los Angeles.

Publiceret 14 June 2009 11:15