(Pressefoto).

(Pressefoto).

Opel viser ny Astra

Opel viser en helt ny 5 dørs Opel Astra på biludstillingen i Frankfurt til september

Af
Martin van Dijk

MOTORNYHED: Opel har netop frigivet de første billeder af den nye Astra, der får debut på biludstillingen i Frankfurt til september.
Den nye femdørs Astra bygger videre på Opels formsprog, der har gjort Insignia til en af Europas mest solgte biler i den store mellemklasse.
Teknologisk har Astra også hentet inspiration fra Insignia, og bilen bringer en række nyheder til den europæiske kompaktklasse blandt andet AFL+ forlygter, der tilpasser lyskeglen efter bilens hastighed og vejrforholdene, et kamera der genkender og husker hastighedstavler, Mechatronic elektronisk styret undervogn og samme type ergonomiske sæder, som findes i Insignia.
Flere designelementer fra Insignia går igen i Astra, men på en ny måde.
For eksempel den hockeyformede profil langs siden af bilen og vingeformen, som udgør kørelyset i forlygterne, og som også findes flere steder i kabinen og i baglygterne.
Astra er designet og udviklet på Opel's hovedkontor i Rüsselsheim i Tyskland, hvor Ingeniørerne har brugt 600 timer i vindtunnelen for at sikre bilen en aerodynamisk overflade med lille vindmodstand.

Publiceret 14 June 2009 17:15