Hvidovre/Avedøre Rideskoles voltigeteam er med i kampen om medaljer, når DM afvikles for første gang i Hvidovre.

Hvidovre/Avedøre Rideskoles voltigeteam er med i kampen om medaljer, når DM afvikles for første gang i Hvidovre.

DM på hesteryg

Hvidovre/Avedøre Rideskole er vært ved kæmpe begivenhed, når Danmarksmesterskaberne i voltigering afholdes i den kommende weekend, 20.-21. juni

Der venter Hvidovre en stor begivenhed - og Hvidovre/Avedøre Rideskole en stor opgave - når Danmarksmesterskaberne i voltigering kommer til Avedøre Slettevej på lørdag og søndag den 20.-21. juni.

Af
ark redhvidovreavis.dk

Ikke kun skal rideskolen huse et DM. Klubbens 1. hold i voltigering kæmper også om titlen. - Det lægger jo et stort pres på vores skuldre, når vi siger det højt, men det gør vi ikke desto mindre: Vi satser på at tage medaljer, siger holdets leder, 25 årige Nina Lambertus. Hun er selv én af de mest talentfulde longeførere i Danmark. Så god, at sportens absolutte førstedame herhjemme - Rikke Laumann, der har vundet flere Danmarksmesterskaber, nordiske mesterskaber og sølv ved EM og VM - har spurgt Nina Lambertus om at føre hendes hest ved stævnet. Men for Nina er det Hvidovres hold, der betyder mest. Pigerne har trods den store aldersforskel (10-27 år) et fantastisk sammenhold. Men det skal man også have, når man træner sammen to gange om ugen og skal skabe så stor tillid, som er nødvendigt, når man kaster hinanden rundt på hesteryg. - Vores hest - Vampire - er rideskolens hest, som pigerne på holdet har andel i. Han er 12 år gammel og utrolig dygtig. Vi har kun haft ham i et år, og han blev desværre alvorligt syg lige efter anskaffelsen i 2008, så pigerne har kun startet stævne på ham få gange, fortæller formand for rideklubben, Henriette Benzin. Der venter publikum en meget underholdende sportsbegivenhed i den kommende weekend. Det er gratis at komme ind, og udflugten er en rigtig familiebegivenhed, hvor store som små kan opleve voltigering på tæt hold. 24 udøvere fra rideskolen deltager, idet også klubbens 2. og 3. hold er at finde til stævnet. Danmarksmesterskaberne byder både på grupper og individuelle præstationer. DM åbner lørdag den 20. juni kl. 9.00 og fortsætter til kl. 17.00. Stævnet starter igen søndag kl. 9.00 og slutter ud på eftermiddagen. Caféteriaet på rideskolen har åbent under stævnet. Her serveres både sund mad og drikke. - Voltigering er en helt anderledes hestesport, som man sagtens kan se og blive underholdt af, selvom man ikke er begejstret for heste, siger Henriette Benzin og fortsætter: - Og kunne man have lyst til at sponsorere holdet eller stævnet er man meget velkommen til at kontakte mig. (tlf. 24 48 06 20) - På grund af finanskrisen har vi svært ved at råbe sponsorerne op, men vi har hårdt brug for midler for at kunne gennemføre så stort et arrangement, siger hun og bakkes op af Nina Lambertus: - Pigerne på voltigeteamet betaler alt selv: Udstyr, andel i hesten og alle udgifter, der hører med, når man farter land og rige rundt for at starte stævner. Det er en dyr sport, som vi bruger rigtig meget tid på. Man skal være i form for at dyrke voltigering, så udover at træne sammen to gange ugentligt, skal vi også bruge tid på konditionstræning og styrketræning. Det er en livsstil. De sidste forberedelser til DM er ved at være klar, og rideskolen lover flere overraskelser undervejs, ligesom man forventer udenlandske navne ved stævnet.

Publiceret 15 June 2009 17:28