Jeppe Kjær i fuld fart mod målet efter at have sat Lyngby-forsvaret af. Dog i den modsatte kamp, da FCR havde hjemmebane.

Jeppe Kjær i fuld fart mod målet efter at have sat Lyngby-forsvaret af. Dog i den modsatte kamp, da FCR havde hjemmebane.

FCR rundede af med flot udesejr

Træværket redede flere gang Roskilde-holdet i kampen mod Lyngby, der endte 2-3

Af
Jeppe Olsen

FC Roskilde satte søndag et flot punktum for sæsonen med en udesejr på 2-3 over Lyngby. Skarpretten Jeppe Kjær satte en ny klubrekord, da han bragte de lyseblå foran allerede efter 14 sekunders spil. Det lille lyn sparkede konsekvent Christian Hansens stikning i kassen til 0-1.
Hjemmeholdet fandt dog hurtigt taktstokken frem og svingede den så effektivt, at det blev til både chancer og et udlignende mål, der falt i den 12 minutter gamle kamp. Lyngby forsatte med at være særdeles nærgående og havde to gange bolden på træværket.

Red stormen af og scorede

Det lykkedes dog gæsterne at ridde stormen af. Og knap midtvejs i første halvleg gik Toke Morsing og Jeppe Kjær på togt i fjendeland, og selvom det var i modstrid med fordelingen af spil og chancer, så lykkedes det Morsing at bringe FCR i front 1-2. F
rem mod pausen bølgede det frem og tilbage. Træværket blev endnu en gang Roskilde-holdets tedningsplanke, da Kim Aabech bankede bolden på overliggeren.
Og i den anden ende begik Lyngby straffe mod Jeppe Kjær, da han på Morsings forarbejde var ved at være på skudhold. Fra 11-meter-pletten skød han dog usædvanlig sløjt og brændte den åbenlyse scoringschance.
Efter pausen gav Lyngby den igen en skalle, og FCR var kun undtagelsesvist farlige, når det lykkedes at slå kontra.

Metin og Kjær

Og netop en kontra var optakten til kampens fjerde mål. Kaan Metin fandt med kirurgisk præcision Jeppe Kjær, der vaskede skampletten fra det brændte straffespark af sig ved at afdrible Lyngby-målmanden og score til 1-3.
Herfra faldt niveauet for den 1. divisionskamp. Hjemmeholdet besad bolden klart mest, men var alt andet end effektivt. I de døende minutter scorede storkøbenhavnernes meget talentfulde Christian Gytkjær dog et reducerende mål til slutstillingen 2-3.
FCR går nu på sommerferie, men første træningskamp i den nye sæson er allerede planlagt. Den står søndag 19. juli mod Chicago Soccers og bliver spillet i Himmelev.

Publiceret 15 June 2009 03:00