Bjørn

Bjørn "Volvo" (Laursen), der nu får tid til at forbedre sit handicap på golfbanen. (Foto: JCJ).

Jeg vil have et golf-handicap der er bedre…

- efter næsten 25 år hos Viggo Petersen Auto A/S stopper salgschef Bjørn Laursen med udgangen af juni måned

Af
Af Jørgen Petersen

PENSION : - Det er Bjørn Volvo! Mange, mange – ikke blot Køgensere – men sjællændere i det hele taget, har igennem de sidste 25 år hørt den velkendte stemme i telefonen.
Ikke fordi han passer omstillingen/receptionen i firmaet, men efternavnet 'Laursen' er igennem årene blevet udskiftet med bilnavnet 'Volvo', også selvom firmaet igennem mange år tillige har solgt Renault.
Det er 'Volvo', der har hængt ved – og det vil det nok gøre et stykke tid endnu – selvom det fremover bliver hjemme i privaten i Solrød, at han kommer til at tage telefonen.
Bjørn 'Volvo' Laursen stopper nemlig 42 års virke i bilbranchen, heraf de sidste næsten 25 år hos Viggo Petersen Auto A/S, med udgangen af juni måned.
- Ja, tirsdag den 30. juni er det slut. Så har jeg pakket de sidste stumper ned, sagt farvel til alle mine pragtfulde kolleger, og så venter der et 'efterslæb' på både hjemmefronten og på golfbanen, fortæller den nu 63-årige bilmand, som ikke forsøger at skjule, at det selvfølgelig er med et vist vemod, at han stopper.

De unge skal have chancen

Det har i nogen tid ligget i 'kortene', at Bjørn skulle stoppe i løbet af året.
En kombination af, at det jo ikke går så stærkt i branchen i øjeblikket, nødvendige tilpasninger til markedet – også på personalesiden – og lade de unge komme til.
- Min kone, Kirsten, er stoppet på arbejdsmarkedet, og vi er i en situation, hvor vi har muligheden for at klare os uden at skulle have et job, så det lå lige til 'højrebenet', at jeg stopper, i stedet for at det måske skulle være gået ud over en af de yngre, siger Bjørn Laursen, der også glæder sig til at få indhentet noget af det forsømte på hjemmefronten.
- Der skal gøres noget ved huset, og det kan jeg jo lige så godt selv gøre, som betale mig fra det, og så skal mit golf-handicap længere ned end de 13,8 det er på i øjeblikket.

Mange minder

- Jeg har altid sagt, at jeg fortsætter så længe det er sjovt, og jeg må da indrømme, at den krise, som bilbranchen er i lige nu gør, at det ikke er lige så sjovt, som det har været. Vi har jo haft forrygende tider, med stort salg, mange festlige arrangementer, og handler med generationer.
- Det går ikke så stærkt nu, det er ikke lige så sjovt som det har været – og i stedet for at vente på, at de tider kommer igen – for det gør de helt sikkert – så vil jeg hellere beskæftige mig med andre ting. Men der er da mange minder, og ikke mindst kolleger man kommer til at savne.
- Jeg har prøvet at vinde stort set alle de salgskonkurrencer der har været i branchen, vi har et fantastisk arbejdsmiljø her i firmaet, med mange rare mennesker, og så kommer jeg til at savne 'gamle Tage' – firmaets Nestor, som trods sine 83 år er 'still going strong'. Han kommer dagligt og spreder hygge i firmaet, og det er i hvert fald noget af, det jeg kommer til at savne, siger den snart forhenværende bilmand, som ikke har ønsket en reception eller lignende i forbindelse med sin afsked.

Publiceret 15 June 2009 19:00