Ole Høfft er en beskeden mand og havde ikke forventet mange gæster ved sin afskedsreception. Men han tog heldigvis fejl. Der var fyldt med gæster i Bibliotekscaféen i onsdags.

Ole Høfft er en beskeden mand og havde ikke forventet mange gæster ved sin afskedsreception. Men han tog heldigvis fejl. Der var fyldt med gæster i Bibliotekscaféen i onsdags.

Kultur-ikons farvel efter 37 år

Bibliotekscaféen var fyldt til bristepunktet ved kultursekretærens farvel i onsdags

¿Jeg tror bare, jeg holder en stille reception i gårdhaven!¿ Det var egentlig Ole Høffts idé, da han skulle arrangere den afskedsreception, han efter 37 år som ansat hos Hvidovre Kommune om nogen havde fortjent.

Men - heldigvis - havde ¿pigerne¿ på kontoret hanket op i beskedne Ole og sørget for, at den noget større ¿Bibliotekscaféen¿ blev booket i stedet - og tak for det! Stedet var nemlig proppet med gæster, der ville give Ole Høfft den sidste anerkendelse med på vejen. Det er 37 år siden, Ole Høfft blev ansat som ung, håbefuld bibliotekar og hurtigt blev Fru Eva Rhaae Schultzs højre hånd. Den ene af de mange, der respekterer Ole Høfft for hans flittige og entusiastiske væsen, er tidligere formand for Kulturrådet, Axel Helmersen: - Han overtog Fru Schultzs visoner. Kulturen til folket, ingen soveby og stilstand i Hvidovre. Nej, nu skulle der opleves besøg fra den store verden, teater, musik, udstillinger. Hvidovre kulturråd blev skabt af fandenivoldske foreningsfolk, som nok skulle fortælle, hvordan den kulturpolitiske verden skulle se ud, og Ole blev sekretæren, som skulle hjælpe med at føre ideerne ud i livet. Hvidovre skulle på landkortet, fortæller Axel Helmersen og fortsætter: - Det har netop været Oles særkende at være venlig, rar og imødekommende overfor alle. Måske har han raset ud bag lukkede døre, men alt er bare gået som efter en snor, de mange kontakter, venner og ikke mindst den store viden, som vi har kunnet trække på. Ole Høfft har haft en ledende finger med, hver gang en stor begivenhed stod for døren: Koncerter med Sjællands symfoniorkester, teater med kongelige skuespillere, Le Bal fra Paris - som trak den kongelige familie til Hvidovre på privatbesøg - friluftsarrangementer, byfester, aktuelle foredragsholdere, bålfest i havnen og ved Rebæk sø, filmfestival, cirkus i Avedøre og politiske debatter. - Til Ole Høfft skal lyde en stor tak for en helhjertet indsats i kulturlivets tjeneste. Fra min tid i kulturrådet har jeg skamløst udnyttet hans altid store velvilje og venlighed - han har altid været en del af succesen og er en væsentlig årsag til, at Hvidovre aldrig blev en soveby, slutter Axel Helmersen. ark red hvidovreavis.dk

Publiceret 15 June 2009 17:28