Roskilde fik våde fødder

140 millimeter vand plaskede ned over Roskilde torsdag og fredag i sidste uge. I Jyllinge Nordmark kunne flere ikke bruge toiletterne og gader og haver blev oversvømmet

Af
Anette Gundlach

Der faldt omkring 140 millimeter vand i Roskilde, da skyerne gav los over Danmark torsdag og fredag i sidste uge. Fredag morgen lå Roskilde på anden pladsen over de steder, der havde fået mest vand indtil fredag morgen kl. 8. Her var der faldet 101,4 millimeter på målestedet ved Søndre Ringvej. Hillerød toppede listen med 112,8 millimeter på samme tidspunkt. Regnvejret gik hårdest ud over området Jyllinge Nordmark. Her oplevede flere beboere, at de ikke kunne bruge toiletterne, og at haver og veje blev oversvømmet. Teknisk direktør i Teknisk Forvaltning Ole Møller fortæller, at beboerne fik hjælp af Roskilde Forsyning og Park og Vej.
- Vi har investeret mange millioner i områdets kloaknet og pumpe, men det gamle system kan ikke klare spidsbelastninger som dem i sidste uge. Området er et meget lavtliggende tidligere sommerhusområde, hvor vandet i kloakerne bliver suget opad ved hjælp af et vakuum-system i stedet for at løbe nedad ligesom det gør i resten af Roskilde Kommune. Ole Møller konstaterer, at det meste af Roskildes kloaknet har klaret det meget regnvand godt.

Publiceret 15 June 2009 11:54