Teknik- og Miljøudvalget mener, at øjebæ skal blive stående. (Foto: Erling J.)

Teknik- og Miljøudvalget mener, at øjebæ skal blive stående. (Foto: Erling J.)

Øjebæ bliver

Gangbroen ind til Palægården skal blive stående, mener Teknik- og Miljøudvalget

Af
Anette Gundlach

Den midlertidige gangbro over palæmuren skal som planlagt blive stående frem til 19. juli, hvis det står til Teknik- og Miljøudvalget. Broen var på udvalgets møde i torsdags.
Byrådsmedlem Annie Larsen havde ellers foreslået, at nedtagningen af den midlertidige trappe skulle behandles i Byrådet så hurtigt som muligt og tages ned dagen efter. Men udvalget synes den skal blive stående. Annie Larsen mener, at trappen er en øjebæ, der helt sikkert ville have fået et nej fra kommunen, hvis det var en privat virksomhed, der havde foreslået en lignende trappe.
Birgit Pedersen fra Teknik- og Miljøudvalget har tidligere forklaret til Roskilde Avis, at det var et enigt udvalg, der valgte, at broen skulle være der. - Broen er der for, at folk kan få mulighed til at se haven og danne sig et billede af, hvad man kan gøre med den i forhold til Stændertorvet, siger udvalgsformand Torben Jørgensen.
- Jeg er glad for, at den har fået så meget opmærksomhed af politikerne, det betyder helt sikkert, at der kommer mange flere gode ideer til den fra brugerne, siger Torben Jørgensen. Selvom udvalget indstiller til Byrådet, at broen skal blive på pladsen frem til 19. juli som planlagt, så mente partiet Venstre, at det er kritisabelt, at trappen ikke har været i Facadeteamet først. Der er byrådsmøde onsdag i den kommende uge.

Publiceret 16 June 2009 11:41